Menu

Nieuws

Brandweermuseum Voorschoten

18-02-2019

Binnenkort 'opent' in de brandweerkazerne van Voorschoten een heus museum. De afgelopen jaren heeft de stichting 'Spuit 41' Voorschoten zoveel oud brandweermateriaal verzameld, ontvangen en aangekocht dat daarvan een klein museum kan worden ingericht.

Een enthousiaste club is al enige weken bezig om de voormalige ademluchtwerkplaats om te toveren tot een brandweermuseum.

De bedoeling is dat we naast kinderpartijtjes ook scholen en andere belangstellende groepen voorlichting kunn ...

Lees verder ...

Buiten speeldag 9 juni 2016

12-12-2018

Buiten speeldag 2016, Willem de Zwijgerlaan, Voorschoten. Voor het 3e achtereen volgende jaar was de stichting aanwezig met een spuitspelletje voor de jeugd. Dat het animo steeds groter wordt bleek wel uit het feit dat er van 14.00 - 16.15 uur doorlopend kinderen het spelletje gedaan hebben. Het was weer een groot succes dit jaar met prachtig weer.

BRON: ...

Lees verder ...

112 dag Haaglanden, 2018

26-09-2018

Vroeger kon men jaarlijks naar het politie en brandweerfeest op het Malieveld te Den Haag. Dat was in de wijde streek bekend. Veel ouders met kinderen kwamen daar op af. Totdat men besloot om onbekende reden dit festijn te stoppen.

In 2015 was weer een editie wat leek op dit feest in het Zuiderpark.
2 Jaar later had men het al weer grootser en ruimer opgepakt en op ingezet. Er stonden op diverse locaties in het Zuiderpark groepjes van diverse brandweer, politie, ambulance, defensie, Koni ...

Lees verder ...

Nieuwe Dobbewijk, samen bereikt

18-08-2016

Voorschoten – 17 jaar is er over gepraat, gesteggeld, plannen gemaakt en verworpen maar nu is de Dobbewijk bijna aan het einde van de herinrichting. Vrijdagmiddag werd onder het motto ‘Nieuwe Dobbewijk, samen bereikt’, de rondrijroute officieel geopend.
En eigenlijk is het helemaal geen rondrijroute want aan het einde van de Industrieweg moeten auto’s draaien. Ook de vrachtwagens. “Maar dat kan makkelijk”, zegt projectleider Ruud van der Mark. “Het is hier 7.20 breed, ...


Lees verder ...

We hebben een 'nieuwe' MSA

04-05-2016

Ja, u leest het goed. De stichting is in het bezit gekomen van MSA uit 1956. Hoe we dat zo zeker weten is vanwege het feit dat er een VW Kever motor in ligt waarop een type- en voertuig identificatie nummer op zit.
Naar verluidt hebben deze MSA's dienst gedaan bij de PTT destijds en daarna zijn er enkele bij Defensie terecht gekomen ten behoeve van bosbranden. Zeer handog, niet zwaar en gekoppeld achter een Landrover een ideale combinatie.

Een kennis van de stichting had de Landrover gek ...

Lees verder ...

Bekijk alle nieuwsberichten ...