Menu

Nieuws

Nieuwe Dobbewijk, samen bereikt

18-08-2016

Voorschoten – 17 jaar is er over gepraat, gesteggeld, plannen gemaakt en verworpen maar nu is de Dobbewijk bijna aan het einde van de herinrichting. Vrijdagmiddag werd onder het motto ‘Nieuwe Dobbewijk, samen bereikt’, de rondrijroute officieel geopend.
En eigenlijk is het helemaal geen rondrijroute want aan het einde van de Industrieweg moeten auto’s draaien. Ook de vrachtwagens. “Maar dat kan makkelijk”, zegt projectleider Ruud van der Mark. “Het is hier 7.20 breed, geschikt voor ...


Lees verder ...

We hebben een 'nieuwe' MSA

04-05-2016

Ja, u leest het goed. De stichting is in het bezit gekomen van MSA uit 1956. Hoe we dat zo zeker weten is vanwege het feit dat er een VW Kever motor in ligt waarop een type- en voertuig identificatie nummer op zit.
Naar verluidt hebben deze MSA's dienst gedaan bij de PTT destijds en daarna zijn er enkele bij Defensie terecht gekomen ten behoeve van bosbranden. Zeer handog, niet zwaar en gekoppeld achter een Landrover een ideale combinatie.

Een kennis van de stichting had de Landrover gek ...

Lees verder ...

De laatste stand van zaken

02-05-2016

De MSA is zo goed als af. Laatste 'grote' project is de motorkap. Door omstandigheden is deze nog niet af. Privé zaken gaan voor zullen we maar zeggen.
De motorkap is nog een heel karwei. De oude was geklonken dus wilde de restaurateur ook dat de nieuwe geklonken moest worden. Wel zo fraai natuurlijk voor een MSA uit 1955.
Tot op heden hebben we ook geen chassisnummer of iets dergelijks gevonden. Kennelijk was dat vroeger niet noddzakelijk. Gewoon iets bouwen en draaien met die hap.

...

Lees verder ...

Hoe is het met de MSA?

10-03-2016

Voor degene die niet de You Tube filmpjes hebben gezien of op andere wijze iets gehoord dan wel gezien hebben van het restauratie verloop, hier een verslag over de laatste maanden.

Het laatste verslag was alweer van juli 2015. Eigenlijk veel te lang geleden maar het is niet anders. Daarom nu een korte maar complete update van de laatste verrichtingen.

De opbouw is echt begonnen na de zomer. Veel onderdelen zijn opnieuw gespoten of geverfd en al dan niet vervangen voor nieuwe onder ...

Lees verder ...

Verrassend model

29-02-2016

Afgelopen weekend werd ik blij verrast met een mailtje. Normaal gesproken ben of word ik daar niet 'opgewonden' van maar van dit mailtje werd ik dat wel.
De begeleidende tekst vertelde in het kort dat iemand een schaal model had gemaakt van 'Spuit 41'. Daarbij waren enkele foto's gevoegd.

Natuurlijk wilde ik daar meer van weten want hoe komt iemand er toe om deze na te maken en waarom. Dus zo gezegd en zo getikt ontving ik onderstaande uitleg met nog meer foto's.

Allereerst iet ...

Lees verder ...

Bekijk alle nieuwsberichten ...