Menu

stichting showt 'Spuit 41'

13-09-2009

Onder een bewolkte hemel werd op zondag 13 september Spuit 41 door de personeelsbus van de kazerne Voorschoten naar de Voorstraat gesleept. De brandweerauto komt een week na aankoop nu echt in de publiciteit door tijdens de Voorschotense oldtimerdag op de Voorstraat paraat te staan. Eenmaal een plaatsje gevonden te hebben op de Schoolstraat werd het al gauw druk rondom onze oldtimer. Velen toonde interesse en wilde alles weten over de aankoop, restauratie, het vervoer en onze toekomstplannen.

We ontvingen van een oud brandweerman zelf nog oude koperen onderdelen die we bij de restauratie terug op het voertuig kunnen plaatsen. Weer een andere oud eigenaar van dit voertuig heeft nog een aanhanger met onderdelen en brandweerkleding liggen. Iets waar we zeer verheugd mee zijn en binnenkort misschien kunnen toevoegen aan onze nu al uitbreidende collectie. De onderhandelingen daarover moeten nog plaats vinden.

Ook werd er gezocht naar mogelijke sponsors en donaties. Hoewel we nog sterk in de beginfase zitten, is dit in nog ontwikkeling maar een enkele sponsors hebben we al gevonden en het nodige geld is ook al onderweg maar en moet nog veel meer komen. Onze donatieblusser leverde vandaag € 70,= op wat uiteraard goed besteed gaat worden aan de brandweerauto. Ook burgemeester Staatsen kwam nog even langs en was zeer ingenomen dat de stichting 'Spuit 41' Voorschoten dit voertuig heeft aangekocht.

Voor de stichting was het een zeer geslaagde dag zo kort, 1 week, na het ophalen van het voertuig. Komend jaar zullen we er zeker niet zijn want dan ligt het voertuig uit elkaar. Hiervan zullen we u uiteraard via deze website op de hoogte houden.