Menu

Het enthousiasme straalt er af.

05-12-2009

Staat er als kop geschreven boven dit artikel. Maar niet van ‘Spuit 41’ want dat is inmiddels een klein hoopje staal aan het worden. We treuren niet want er is de afgelopen weken weer hard gewerkt door de diverse vrijwilligers.
Anton is verder gegaan met het motorische deel en begonnen met het ontvetten. Een hoop oude details kwamen hierdoor naar boven. Veel vet is al van de motor en de andere onderdelen af gekomen waardoor het lijkt alsof de Spuit is afgevallen. Ook de stuurinrichting bij de wielen is weer beter zichtbaar geworden en kan zo beter beoordeeld worden op kwaliteit.

Dan is er het achterdeel. Daar is door Willem en Martin, beide laatste 2 binnenste achterwielen met vereende krachten los gehaald. Met een zelf gelaste wielmoersleutel door Fred Schilthuizen wisten ze de bouten los te krijgen. Wie weet hoelang dit al niet gebeurt was.
Hierna konden de spatborden aan de achterkant ook gedemonteerd worden. Inmiddels heeft Ron al het laatste nog aanwezige verrotte plaatwerk verwijdert en kan men zo de cabine in kijken. Danny, Kees en Jos zijn al vast begonnen met schuren.

Ook zijn de grote kleppen van de treeplank kasten er af gehaald door Leo en Arno om de daar achter liggende kasten goed te kunnen beoordelen en zonodig het houtwerk te vervangen. Heel voorzichtig zijn we omgegaan met het aluminium plaatwerk wat op de bodem van de Spuit ligt. Dit plaatwerk is naar aller waarschijnlijkheid niet meer te verkrijgen.

Dan zijn Walter en Ed inmiddels begonnen met de binnenkant van de cabine. Het triplex houtwerk is stukje bij beetje los gehaald, genummerd en geborgen in het ‘magazijn’ wat aardig vol begint te raken. Gelukkig wordt alles na iedere klusdag/-avond gefotografeerd en op de computer gezet zodat dit in geval van, direct beschikbaar is om te bekijken.

Ook hebben we weer enkele sponsors bereid gevonden om materiaal dan wel geld te doneren aan de stichting. Al onze sponsors vind u hier aan de rechterzijde. Als u op het logo klik wordt u direct door gelinkt naar hun website. Afgelopen week kregen we ook nog een 'eigen' koffiezetapparaat van de firma van Engelen en Rob zorgde voor wat bij de koffie.
Uiteraard heeft de stichting meer geld nodig om ‘Spuit 41’ weer in oude glorie te kunnen restaureren. Uw bijdrage kunt u storten op bankrekening 4738215 ten name van stichting 'Spuit 41', Voorschoten.
We houden u op de hoogte.