Menu

Kleine stappen vooruit

26-02-2010

Inmiddels zijn we weer 4 weken verder en er is veel en goed nieuws te melden. We beginnen maar met het goede nieuws.

Op dinsdag 16 februari 2010 heeft het College van burgmeester en wethouders van Voorschoten ingestemd met een ingediend voorstel om het ‘cultureel erfgoed’ Spuit 41 te steunen met een mooi geldbedrag. Tevens is daar aan verbonden dat we de komende 5 jaar daarna, jaarlijks een vaste geldelijke bijdrage mogen verwachten.
Wat betekend dat voor de stichting? We hebben een startkapitaal voor de restauratie en dat is hard nodig want de herbouw van de brandweerwagen is inmiddels begonnen. Daarnaast wordt burgmeester Staatsen beschermheer van de stichting ‘Spuit 41’ Voorschoten.

Zoals de vorige maand gemeld is, was de startmotor weg voor een onderhoudsbeurt. Helaas bleek deze toch defect te zijn en is een andere aangeschaft. De startmotor bleek niet meer te repareren.
Daarnaast zijn de 2 nieuwe zijramen voor de voorportieren wel klaar en inmiddels bij ‘Spuit 41’ aan beland. Als de deuren gespoten zijn kunnen ze er in.

Het chassis schoon en vetvrij maken was een helse klus maar het in de antiroest zetten viel ook niet mee. Zo’n 4 avonden zijn er nodig geweest om alle hoeken en gaten van het chassis in de RX10 te krijgen. Het resultaat is er dan ook wel naar. Door het grafiet in de RX10 glinstert het mooi.

Na het kaal maken van de opbouw is nu ook het schuurwerk aan de deuren en luiken helemaal klaar. Alleen het houtwerk nog opschuren van de deuren en luiken en dan kan het naar de spuiter voor een epoxylaag en spuitplamuur. Inmiddels is de motorkap al in die staat en dat ziet er weer als nieuw uit.

Dan is de achteropbouw ook weer rood gekleurd geraakt omdat het in de rode grondverf is gezet. Gelijk een heel ander gezicht. Daarnaast is er ook hout ingekocht voor dezelfde achteropbouw. Daarvan zijn op donderdag 25 februari de eerste delen weer van geplaatst. De herbouw van de achteropbouw is dus gestart.
Onze timmerman heeft bij 2 Leidse ondernemingen, te weten Noordman hout en Gerritse IJzerwaren, weer wat kortingen kunnen bedingen, waarvoor onze dank.

Als laatste dan nog het chroomwerk. Dit wordt een dure klus want verchromen kost geld. Gelukkig zit er niet veel chroomwerk aan de brandweerwagen maar wat er op zit, daar vind de stichting van dat het weer chroom moet worden. Volgend maand leest u daar meer over.