Menu

Sponsorwerving officieel van start

09-03-2010

Al enige maanden zijn we bezig met de restauratie van het culturele erfgoed 'Spuit 41'. Hiervoor moest de wagen eerst gedemonteerd worden om alle 'rotte plekken' weg te halen en te vervangen.
De tijd van vervangen is aangebroken en wordt het voor de stichting tijd om de sponsorwerving officieel te starten. Hiervoor is maandag 15 maart a.s. gekozen. Hoe en wat het inhoud leest u in onderstaand persbericht.

Stichting ‘Spuit 41’ druk bezig met renovatie oude brandweerwagen


Burgemeester roept ondernemers op werkzaamheden te sponsoren

Op 1 september 2009 hebben enthousiaste Voorschotense brandweermannen een oude brandweerauto gekocht die in de periode van 1941 tot en met 1978 dienst heeft gedaan in Voorschoten. Zij hebben voor de restauratie en het behoud van de brandweerauto de stichting ‘Spuit 41’ opgericht. Hiervoor hebben zij geld nodig. De stichting roept daarom ondernemers in Voorschoten op om een bijdrage te leveren. Maandag 15 maart om 19.15 uur opent burgemeester Jeroen Staatsen de sponsorwervingsactie officieel. De stichting nodigt ondernemers en media uit om op die avond Spuit 41 te bekijken.

Spuit 41 is een oude Ford V8 uit het bouwjaar 1935. In de periode 1935 – 1941 was dit voertuig een vuilniswagen van de gemeente Voorschoten. Daarna heeft hij van dienst gedaan als brandweerauto in Voorschoten. Vorig jaar ontdekten de brandweermannen dat de auto te koop stond op marktplaats. Om dit stukje cultureel erfgoed voor Voorschoten te bewaren, hebben ze de handen ineengeslagen. Burgemeester Jeroen Staatsen juicht dit initiatief van harte toe en is beschermheer van de stichting.