Menu

Sponsorwerving nu echt begonnen

19-03-2010

Wat een mooie week heeft de stichting ‘Spuit 41’ Voorschoten achter de rug!

Nadat er een afspraak gemaakt was met burgemeester Staatsen, over een datum voor de officiële aftrap van de sponsorwerving, is alles in sneltreinvaart gegaan. Direct na de afspraak ging er een persbericht uit en hing het Algemeen Dagblad aan de telefoon. Ook het Leidsch Dagblad toonde interesse en nam een kort interview af via de telefoon. Op maandag 15 maart verscheen er een groot stuk in de uitgave van die dag.

Dan was er het Groot Voorschoten die eerst een vooraankondiging maakte op de voorpagina en een week later staat een grote foto met bijbehorende tekst op de voorpagina.
Het witte weekblad verschijnt volgende week met een mooi artikel en zo wordt alles een beetje verspreid en blijft het even onder de aandacht.

Ook radio West was geďnteresseerd en kwam op de middag van maandag 15 maart een interview af nemen in de loods aan de Roucooplaan. We hadden nooit verwacht dat de interesse nog groter zou zijn dan bij het binnenhalen van ‘Spuit 41’, vorig jaar. Nadat het interview was opgenomen belde nog geen uur later TV West op. Kennelijk was de interviewer zo onder de indruk geraakt van ons wel en wee dat ze ’s-avonds een opname wilde komen maken. Geen probleem en meer dan gewenst zelfs want promotie via de tv is geweldig. Je bereikt een groot publiek in heel de regio. Hier ziet u het verslag op TV West gevolgd door zwart-wit beelden van Spuit 41 uit de jaren '50.
Uiteraard was onze eigen lokale media, Voorschoten on line , ook aanwezig en maakte een uitgebreid videoverslag.

Dan de avond zelf. Meer dan de stichting verwacht had verschenen diverse geďnteresseerden, waaronder enkele nieuwe raadsleden, aan de kazerne om vervolgens naar ‘Spuit 41’ toe te gaan. Daar was alles in gereedheid gebracht om de aftrap een feestelijk tintje te geven.

Na een korte toespraak van Jos van den Berg, secretaris van de stichting, nam burgemeester Staatsen het woord en bracht in zijn verwoordingen de bewondering en waardering uit naar de mensen die Spuit 41 aan het opknappen zijn. Waar wij zelf aan een cultureel erfgoed dachten was het de burgemeester die brandweerwagen een rijdend museumstuk noemde. Met het ontsteken van een oranje zwaailamp was de aftrap een feit en kon onder het genoot van een drankje en een hapje, ‘Spuit 41’ bekeken worden.

Foto's: Wilco Devilee, Ricardo Bakker en brandweer Voorschoten.