Menu

De gang zit er goed in.

31-03-2010

Wat hebben de klussers van Spuit 41 een drukke en vooral intensieve maand achter de rug. Belangrijkste was wel dat de sponsorwerving van start is gegaan en daarbij was de nodige pers aanwezig. Er wordt nog druk gewerkt om de linken te koppelen aan de betrokken filmpjes en krantenartikelen.

Dan weer in het kort, want er valt veel over te vertellen, de werkzaamheden. De bronzen pomp is een lastige klus waar enkele klussers zich in vast gebeten hebben. Maar dat hij straks staat te pronken achter in de brandweerauto is nu al duidelijk.
Dan is het ladderrek uit elkaar gehaald. Het metaal wordt geborsteld en daarna weer mooi zwart gemaakt. De houten planken zijn oud en droog, maar zeker nog niet op. Dat geeft toch wel een mooi tintje aan een oude Spuit. Ze staan inmiddels al weer in de blanke beits.
Het slangenrek is ook daar waar nodig was geborsteld en dus roestvrij. De menie moet alles nu tegen houden. Binnenkort wordt het slangenrek geverfd.

Dan heeft onze timmerman, 2 nieuwe bodemplaten voor de treeplankkasten gemaakt. Het ziet er weer als nieuw uit en kan jaren mee. Met dank aan de firma Gebr. De Graaff die voor het hout zorgde.
In de manschappencabine is een andere houtbewerker begonnen met de restauratie van het plafond. Ook zeker geen makkelijke klus want er zit veel gebogen hout in en tegenwoordig is het hout dikker dan vroeger. Maar er is beloofd dat het goed komt.

Dan hadden we slechts 1 plek in het chassis wat aan vervanging toe was. Dit was door het lekkende water echt verrot maar is vakkundig door onze automonteur vervangen. Je ziet er niets meer van zoals het hoort, vakwerk. Ook andere gaten en scheuren die niet meer terug komen voor bouten en dergelijke zijn dicht gelast.

De wielen zijn inmiddels allemaal schoon, vetvrij en al deels geverfd in brandweerrood. Straks staan ze weer strak geverfd onder ‘Spuit 41’.
Ook onze deuren en luiken, die bij de spuiter zijn afgeleverd, staan in de grondverf. Binnenkort kan alles in een of twee keer in de aflak gespoten worden.
Het kale chassis wordt inmiddels ook met plamuur behandelt zodat er straks een strak, rode, glimmende brandweerwagen uit de spuitcabine komt, ik kan niet wachten.

Als laatste dan nog hebben we iets meer ruimte gekregen omdat de opslagloods waar we staan, grotendeels leeg is gehaald.
Fantastisch nieuws is dat we van een Leidse bewoner een DVD hebben ontvangen waar ‘Spuit 41’ rijdend op staat, wellis waar in zwart-wit, maar zeer waardevol. Dit filmpje is binnenkort te bekijken.
Als laatste op de valreep hebben we na lang zoeken een bedrijf gevonden die nagenoeg dezelfde aluminiumplaten levert die we nodig hebben.