Menu

Sponsorloterij ten behoeve van 'Spuit 41'

30-08-2010

De zomer is zo goed als voorbij en de restauratie van ‘Spuit 41’ heeft twee maanden stil gelegen. In september gaan alle restaurateurs er weer met frisse moed tegen aan om de brandweerwagen hopelijk voor de zomer van 2011 af te hebben. Dat is toch wel een beetje de streefdatum die naar boven is gekomen na 1 jaar restaureren.

Desondanks is er nog veel te doen voordat de brandweerwagen klaar is. Het chroomwerk komt binnenkort terug uit Polen, de voorportieren zijn weer voorzien van gemeentewapen en – naam maar veel ander schilderwerk moet nog plaats vinden. Het motorgedeelte inclusief bedrading heeft nu prioriteit omdat we anders niet verder kunnen. Verder krijgen we van de brandweervereniging Wateringen <> een complete oude slangenhaspel voor achter aan de brandweerwagen. Geweldig want die hoeven we dan zelf niet meer te maken.

Uit bovenstaande blijkt dat er nog veel geld in het restauratie project gaat zitten. Nog steeds melden sponsors zich aan en komt er geld binnen, maar nog niet genoeg. In navolging op de sponsorwervingsactie in het begin van dit jaar, is het idee ontstaan om een sponsorloterij op te zetten en zo restauratiegeld binnen te halen. Zo gezegd zo gedaan.

Diverse bedrijven werden en worden benadert om prijzen ter beschikking te stellen. Een deel is al binnen en de loten kunnen verkocht worden. De start van de verkoop zal zijn in het weekend van Voorschoten op 11 en 12 september. Men kan ook loten bestellen via webmaster@brandweervoorschoten.nl. Later volgen mogelijk nog meer verkoopadressen op deze website.

1e prijs: een Pentax digitale camera, beschikbaar gesteld door foto v.d. Boogaardt .
2e prijs: een opoefiets, beschikbaar gesteld door HEMA Voorschoten.
3e prijs: een accu boormachine beschikbaar gesteld door GAMMA (Leiden-zuid) .
en vele andere mooie prijzen die u bijgaand aantreft.

‘Spuit 41’ zal op zaterdag 11 september, naast vele andere brandweer activiteiten, in de brandweerkazerne aan het Burg. v.d. Haarplein te zien zijn en op 12 september tijdens de oldtimerdag in de Schoolstraat bij de HEMA.