Menu

Spuit 41 weer op de oldtimerdag aanwezig

17-09-2010

Na een goed jaar restaureren was voor het tweede achtereenvolgende jaar dat ‘Spuit 41’ aanwezig was op de 17e oldtimerdag van de Voorschotense Oldtimer Vereniging. Helaas konden wij dit jaar nog niet mee doen met de gehele programma inclusief ochtendrit. Eenvoudigweg was onze brandweerauto nog niet rijklaar. Wat wel weer mogelijk gemaakt was, dat we het voorlopige resultaat van de restauratie konden tonen aan het publiek. We hoorden dan ook velen zeggen dat we er vorig jaar toch ook stonden. Dat klopt maar toen was de brandweerauto net aangekocht en nog geheel ‘intact’.

Dit jaar zag het er voor de stichting ‘Spuit 41’ heel anders uit. Omdat de restauratie door gaat en de inkomsten achter blijven is er een loterij opgezet om dit enigszins aan te vullen. Gehuld in rode ‘bedrijfskleding’ stonden vrijwilligers loten te verkopen ten behoeve van de restauratie. Naast het verkopen van de loten was er een geheel eigen stichting ‘Spuit 41’stand, waar brandweer gerelateerd speelgoed te koop was. Ook het geld daarvan is weer bestemd voor de restauratie.

Na een flinke regenbui in de ochtend was het rond 13.00 uur droog en kwam een bleek zonnetje door waarna het publiek ook langzaam op gang kwam. Naast ons eigen voertuig stonden er gelukkig meer oldtimers geparkeerd in de Voorstraat. Ook waren er diverse andere stands die goederen aan de man brachten.

Ook dit jaar was er weer veel bekijks voor de brandweerauto ondanks het feit dat hij nog niet af was. Veel kinderen zagen de brandweerauto als een klim object. Dit jaar was het geen probleem want we zitten nog in de opbouwfase maar volgend jaar zal dat zeker anders zijn. Er was veel interesse in het wel en wee van de oorsprong, gebruik en aankoop van de brandweerauto.

Daarnaast konden we door het grote publiek veel loten verkopen te weten 300 stuks. Omdat we op zaterdag 11 september begonnen waren met de verkoop van de loten waren we al blij verrast met dit resultaat.
Tot 30 november kunt u hier loten bestellen via contact, e-mail webaster. Wij zorgen dan dat de loten na betaling bij u komen.
Alle informatie over de loterij zoals de prijzen, trekkingsdatum vind u hier .

Omstreeks 16.30 uur nam het publiek af en kon de stichting zoals dat in brandweertermen heet, inpakken. Voortgetrokken door de brandweerbus reed ‘Spuit 41’ weer terug naar zijn restauratielocatie om de komende maanden onder handen te worden genomen.