Menu

Rotary onder de indruk van restauratie

14-12-2010

Hoe verrast kan een mens zijn. Het bestuur van de stichting kan u vertellen dat dit zeer verrast kan zijn. Hoe dat kwam?
Op 18 mei 2010 was een reguliere oefenavond ingeruimd voor een bezoek van de rotary Voorschoten-Leidschendam. Een verslag hiervan staat op de brandweerwebsite van Voorschoten. Men was erg onder de indruk van het vrijwilligerswerk.

Afgelopen zaterdag 11 december was er het afscheid van een van onze vrijwilligers. Hans van der Klaauw nam net als 3 andere gewaardeerde vrijwilligers om verschillende redenen afscheid van het brandweervak. Ook van deze avond kunt u een verslag lezen op voornoemde website.
Nadat Hans op zijn eigen eigenwijze het korps had bedankt, nam zijn vrouw Katja het woord. Nog niets vermoedend begon zij te vertellen over de rotary en vroeg een van leden van de stichting �Spuit 41� naar voren. Op verzoek van de voorzitter en penningmeester werd de secretaris verzocht een en nader in ontvangst te komen nemen.

Eenmaal bij Katja gekomen had zij een kartonnen pak in haar handen. Daarbij vertelde ze dat de leden van de rotary van het bezoek aan de brandweer erg onder de indruk waren geweest. Regelmatig werd er tijdens bijeenkomsten over het bezoek gesproken vertelde Katja later. Zonder dat zij ook maar enige invloed heeft uitgeoefend vonden de leden van de rotary het werk van de brandweer en de restauratie meer dan bijzonder, dat ze een donatie van � 500,= schonken. Iets wat we nooit verwacht hadden. Echt gaaf dat je restauratie zoveel indruk heeft gemaakt zonder dat ze het voertuig maar gezien hebben dat ze dit doen. Uiteraard wordt binnenkort een afspraak gemaakt om alsnog bij het restauratie project te komen kijken.