Menu

BRAND bij Spuit 41

30-07-2011

Afgelopen vrijdag heeft er een klein brandje gewoed in de restauratie werkplaats bij 'Spuit 41'. Oorzaak was het afsnijden van een buis, door de 'buurman', die door de scheidingsmuur liep. Kennelijk is er een vonk of heet stukje ijzer vanuit de naastgelegen hal, via de ijzeren buis op een schuimrubber kussen gevallen waar onze twee gerestaureerde achterspatborden op lagen. Als gevolg van het brandende kussen vatte het beschermende bolletjesplastic, waarin de spatborden verpakt waren, vlam. Vlak naast de spatborden lagen nog andere gerestaureerde onderdelen, die ook verpakt waren, en ook deze raakte beschadigd en zullen opnieuw gespoten moeten worden.

Een fikse tegenvaller dus voor het restauratieproces omdat we net wilde beginnen aan de montage van de achterspatborden. Omdat de 'buurman' ongeveer 1 uur later vanuit zijn eigen hal naar onze hal liep, ondekte hij de brand pas eigenlijk. De hal stond vol met rook en het was toen nog niet duidelijk wat er gebeurd was. Kort hierop ondekte hij het kleine brandje welke inmiddels gelukkig wel gedoofd was. Als dit niet was gebeurd dan waren de gevolgen niet te overzien geweest denken wij.

Naast deze beschadigingen ligt er overal in de hal roet. Ook op het pas rood gespoten casco. Onbekend is wat daar de gevolgen van zijn maar a.s. maandag komt een verzekeringsexpert de schade opnemen en dan weten we meer. We houden u op de hoogte.