Menu

NA-zomer update

05-09-2011
Niet alleen de maand juli is er flink door gerestaureerd aan de Spuit, ook augustus heeft veel voortgang geboekt.
Eerst maar even terugkomend over het brandje van 29 juli jl. De schade aan de getroffen onderdelen spatborden, grill en ventilator bedraagt zo’n 2300,= euro. Iets wat niemand voorzien heeft en een flinke tegenslag is. De zaak loopt nog en hopelijk kan volgende maand gemeld worden hoe een en ander is afgelopen met betrekking tot schadeafwikkeling.

Daar tegenover beter nieuws valt te melden dat de spatborden, grill en ventilator gelukkig al weer gespoten en terug zijn zodat we het voor de oldtimerdag kunnen plaatsen. Ook het getroffen voorspatbord, lees de zomer update, is weer terug.

Dan de bovenkant van het voertuig. Een begin was vorige maand al gemaakt met het slangenrek. Na wat zoeken naar de juiste gaten, meten over de goede moeren en uitkijken voor beschadigingen is het gelukt om zowel het slangenrek als het ladderrek definitief terug te plaatsen. Wat een andere look geeft dit gelijk aan het voertuig. Zo ook dan maar de ladder en de slangen gelijk terug gelegd. Na het aanbrengen van de hard houten latten op de opbouw kon ook het verchroomde materiaal weer aangebracht worden. Ook hiermee veranderde het voertuig van uitstraling.

Om de achterspatborden aan te kunnen brengen moesten de wielen weer gedemonteerd worden. Hieruit kwam naar voren dat een deel van de onderzijde nog niet in de anti roest behandeling was gezet. Nadat dit gebeurt was, het heeft wel even tijd om te drogen, kon de nieuwe beschermbies, tussen spatbord en metaal, worden aangebracht. De spatborden gaan er deze maand onder.

Naast het werk aan de buitenzijde is er ook aan de binnenzijde hard gewerkt. Zo was alle bedrading er uit gehaald om vervangen te worden en is het dashboard en schutbord geschilderd vorige maand, nu was het de tijd om alles weer terug te monteren. Alle meters en bedrading zitten weer op hun plek terug. Een nieuwe richting aanwijzer en een stuurslot maken hier deel van uit.

Vorige week is ook begonnen met het ‘klaar maken’ voor de old timerdag 2011. Zo zijn de 2 losse zijruiten en het achterraam terug geplaatst. Binnenkort zal ook de voorruit er in gaan. In ieder geval voor de old timerdag. Ook worden aan de rechterzijde de 2 deuren geplaatst om U straks een indruk te geven hoe het er dicht uit ziet. Helaas kunnen we de voorzijde, spatborden, motorkap en grill nog niet monteren. Maar ja, anders hebben we volgend jaar niets meer om te laten zien.

Als laatste en niet geheel onbelangrijk zijn de luiken. Alle luiken, groot en klein, zitten er in. Het meeste werk hebben de treeplankasten opgeleverd. Logisch omdat hier het grootste verschil in zit qua afwijkingen. De kleine luiken vervormen minder. Ook hier kunt u alles over zien en vragen op de old timerdag 2011. We kunnen helaas niemand meer toe laten in het voertuig dus u zult alles van nabij moeten aanschouwen.
We zien u graag op zondag 11 september a.s.