Menu

Old timerdag 2011

12-09-2011

Voor het 3e achtereen volgende jaar was ‘Spuit 41’ weer present bij de jaarlijkse old timerdag van Voorschoten. Op een of andere manier ben je gedurende het jaar bezig met de old timerdag. Je kan het een streefdatum noemen of een mijlpaal omdat we al 2 jaar aan het restaureren zijn.
Het waren nog even benauwde minuten bij het ophalen van ‘Spuit 41’. Het voertuig is voorzien van een verhoogde schakelbak. Dat komt omdat er een PTO (power take off) tussen is gebouwd om de pomp aan te kunnen drijven. Omdat de PTO niet meer werkzaam was omdat de inschakel as ontbrak, wordt deze door de firma Pretec gemaakt zodat alles straks weer gaat werken als het moet. Motor achter deze actie is oud onder commandant Fred Schilthuizen. Hij heeft ook de bronzen pomp aan de stichting geschonken op een voorwaarde, dat hij weer ging werken. Dat leek de stichting ook logisch maar ja ga er maar eens voor staan.

Afgelopen vrijdag is de tussenbak er weer tijdelijk op gezet om het voertuig rijdbaar te maken maar bij het ophalen bleek hij toch in een versnelling te staan. Dan is er geen beweging in te krijgen. Onder prioriteit 1 kwam Fred zondag aangesneld en heeft Spuit 41 alsnog rijdend gekregen. Gelukkig maar.

Onder een wisselvallende hemel, het is droog gebleven, trokken we naar de Voorstraat. Op onze bijna vertrouwde plek voor de HEMA werd het voertuig geparkeerd en een kraam met speelgoed opgezet. De netto winst komt helemaal in de kas van stichting ‘Spuit 41’Voorschoten.

Al snel kwam het winkelend en het old timerpubliek op gang. Van zeer veel mensen kregen positieve reacties want immers was het al weer een jaar geleden dat hij in het echt te zien was.

Ook een oud eigenaar van ‘Spuit 41’ uit ’s-Gravenhage meldde zich in de Schoolstraat. Deze man vertelde nog diverse foto’s te hebben en zou met ons contact op nemen. We wachten dus af. In ieder geval leuk om te horen en zo krijgen we toch de nodige informatie over het verleden van ‘Spuit 41’binnen.

Dan was er ook nog iemand die zo ter loops zei dat we vorig jaar met een ander voertuig stonden. Niets was minder waar, ‘Spuit 41’ is zo verandert dat je dit echt zou denken. Zijn mond viel open van verbazing. Al met al was het weer een bijzonder goed verlopen old timerdag een volgend jaar zijn we weer aanwezig maar dan echt zelfstandig rijdend.