Menu

De herfst tegemoet

06-10-2011
De laatste mooie zomerse nadagen liggen net achter ons en de herfst laat van zich horen. Een goed moment om terug te blikken op de maand September waarin de nodige kleine restauratieklussen een aanvang hebben genomen.
Nu het grote grove werk, op de voorkant na, zo goed als klaar is kan met het in- en opbouwen van de kleine elementen begonnen worden. Dat zijn dingen die altijd meer tijd vergen dan je hoop maar wel noodzakelijk zijn nu ‘Spuit 41’ mooier en mooier wordt. Opvallende opmerking hierover was op de old timerdag dat iemand zei dat we vorig jaar toch met een ander voertuig stonden. Niets was minder waar.

Zo is er in Klaaswaal een bedrijf gevonden, van Rijsoort buigtechniek, die het gelukkig voor elkaar kreeg dat de aluminiumstrips voor de treeplanken gebogen werden. Het was even zoeken in den lande maar het resultaat is er naar. De strips zitten er op.
Ook nog voor de old timerdag zijn alle meters en is de bedrading terug gebracht in het dashboard. Zo ziet het er weer vertrouwd uit en nu maar hopen dat alles straks ook werken zal als het moet. We wachten af.

Iets waar we minder over te spreken waren was het brandje. De spatborden zouden er voor de old timerdag op gezet worden om meer uitstraling te hebben. Fantastisch werk heeft onze spuiter geleverd door alles nog voor de bewuste dag weer klaar te krijgen en we hebben ze er op gemonteerd. Een prachtig gezicht.
Ook de ramen zijn nog voor de old timerdag terug geplaatst. Deze gaan er de komende 75 jaar niet meer uit. Althans wij gaan dat niet meer mee maken.

Dan heeft onze timmerman ook niet stil gezeten. Een klus wat eigenlijk te fijn is voor een bouwvakker maar wat hem goed af gaat. Alle plafondplaten zitten er in en er is begonnen met het afwerken met de scheidingslatjes. Deze maand kan dan het houtwerk in de juiste kleur beits gezet worden.
Nog meer verfwerk is er gedaan aan alle houten onderdelen die het gereedschap op zijn plek vast moeten houden. Allereerst is de straalpijphouder voor 4 straalpijpen gedaan.

Bij de pomp zijn de 4 persafsluiter vast gezet waarna ze in de lak gezet zijn en de bronzen koppelingen gepolijst kunnen worden. Dit is ook nog een ferme klus omdat er best een dikke laag ‘verleden’ op zit. Met staalborstels wordt het ergste vuil er af gehaald waarna ze op de machine gepolijst kunnen worden.