Menu

Druk, druk, druk

16-03-2012

Het heeft deze keer wat langer geduurd dan anders met een nieuwe update van de werkzaamheden maar daarvoor is een goede reden. We lopen nu toch aardig naar het einde van de restauratie toe. De werkzaamheden aan het voertuig raken op maar de voorbereidingen voor de presentatie zijn in volle gang en dat vergt ook de nodige tijd, inzet en flexibiliteit van onze partners. Desondanks volgt hier een korte terugblik op februari 2012.

Er is een aanvang gemaakt met de bodemplaat in de chauffeurscabine. Er moest een houten plaat op maat gemaakt worden. De pedalen maakten dit wat lastig maar inmiddels is een en ander bijna klaar.
De brandweerbordjes die op de voor- en achterzijde zaten zijn opgeknapt met een mooi zwart randje. Omdat ze geëmailleerd zijn is het lastig om de weggevallen stukjes bij te werken. Dat hebben we dan ook maar niet gedaan. Ze zijn immers authentiek.

Ook diverse verchroomde onderdelen waar het Ford logo in of op zit zijn ingekleurd met Ford-blauw. Direct zie je dat als het eenmaal op het voertuig zit, weer extra ‘smoel’ geeft.
Achterop de opbouw was een strip nog niet in het brandweerrood geverfd bleek. Ook hier is de kwast er overheen gegaan en kan het er voorlopig weer tegen.
In het motorgedeelte was de peilstok niet meer te zien. Ook hier doet een lik rode verf wonderen.

De schijnwerper midden voor boven het raam bleek het bij installatie niet te doen. Reden bleek een kapot lampje. Ook de koplampen en het daklicht bleken niet goed te branden. Een zoektocht naar 6 volts lampen werd gestart. Het duurde even maar uit diverse hoeken en gaten kwamen de benodigde lampjes tevoorschijn. Alles brand weer (leuke woordspeling).
Dat geldt ook voor de achterlichten.

Het verflaag van het slangenrek bleek bij nader inzicht niet goed dekkend te zijn. Het is toch lastig schilderen in een loods met kunstlicht. Daarom is er een nieuwe laag overheen gegaan en deze is dekkend geworden.
In de manschappenruimte is tenslotte de klep voor de grote inwendige kast terug gekomen met beschilderde tekst aan de binnenzijde en de zittingen zijn weer door dezelfde schilder meegenomen om ook daar aan de binnenzijde de originele tekst handgeschilderd terug te plaatsen.

Tot zover de maand februari. Houd U onze website in de gaten want volgende maand zal de presentatie plaats vinden van ‘Spuit 41’. Locatie, plaats en tijd worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.