Menu

De aller, aller, aller, laatste update.

12-04-2012

Dit is dan de allerlaatste update van onze restauratie. Een gek idee eigenlijk want het is na zo’n kleine drie jaar een deel van je leven geworden. De Spuit heeft op vele van onze vrijwilligers een behoorlijke impact gehad. Dagen klussen, stukjes schrijven, onderdelen zoeken op internet, bestellen van onderdelen, goederen halen of wegbrengen voor onderhoud of revisie en ga zo maar door. Nu is dan de tijd gekomen om over de laatste maand van de restauratie te schrijven.

Een van de aanpassingen die niet origineel zijn gebleven zijn de knipperlichten aan de voorzijde. De lelijke ijzeren uitsteeksels met kapotte lichten waren (gelukkig) niet meer te vinden. Zodoende moest er een andere oplossing gevonden worden. Gelukkig kwam iemand op het idee om ze op het spatbord te monteren mits we geschikte exemplaren zouden vinden. Nou dat is denken wij wel gelukt.

Een van de laatste dingen was ook het afmaken van de vloer en schutbord van de chauffeursruimte. Er is nieuw hout op de bodem gelegd met daarover een aluminiumplaat. Om te voorkomen dat we met de voeten weg glijden is er een rubberen mat in gelegd.
Het schutbord is aan de zijkanten afgewerkt met zwart skai en het schutbord is voorzien van een ‘geluiddempende’ zwarte mat. Het geheel ziet er nieuw en fris uit.

Ook hebben we de haspels aan de buitenkasten opgehangen nadat de slangen voorzien waren van koperen koppelingen die op ouderwetse wijze gebendeld zijn. Een instructiefilmpje vind u op deze website.

Onze huisschilder Frans vond de banken niet mooi genoeg glimmen en stortte zich er op. Specialistisch schuurwerk en daarna stofvrij aflakken en het resultaat is verbluffend. Als het aan hem lag deed hij de hele Spuit zo over.

Ook de deuren zijn afgehangen nadat we weken hebben zitten tobben om één deur echt goed te krijgen. Deze deur is op dezelfde manier terug gehangen als hij er uit is gehaald maar het spuiten en verwarmen van het chassis heeft toch verandering gebracht.
Aan de deuren zaten de oude spiegels gemonteerd. Nou ja, spiegels. Iets wat daar voor door moest gaan. Er waren al nieuwe spiegels besteld in Amerika maar daar was nog geen oplossing voor bedacht. Toen de oude lelijke uitsteeksels niet meer terug kwamen kwam er plek vrij voor ………. De spiegels. Er zijn mooie spiegelhouders gelast wat het geheel een perfecte look geeft.

Als laatste was er een probleempje met het aanbrengen van de afsluiters. Er zat te weinig ‘vlees’ op de afsluiter om deze met een dikke rubber ring aan te zetten. Met enige handvlijt zijn 4 nieuwe rubbers gesneden en het past. De afsluiters zijn letterlijk de afsluiting van de restauratie.