Menu

HELP, sponsoren/geld gezocht!

03-07-2012

Ja, u leest het goed. Hoewel het met de stichting goed gaat na de oplevering van 'Spuit 41', hebben we niet stil gezeten. In het voorgaande stukje kunt u daarover alles lezen. Daar stond ook vermeld dat als er nieuws was over het bezoek aan de Ford Thames Trader, we dit zouden laten weten. Dat nieuws is er en hieronder vertellen we meer over het bezoek.

Op maandag 2 juli hebben we het bezoek gebracht aan de eigenaar van de Ford Thames Trader in Malden bij Nijmegen. Er was reeds eerder al contact geweest en was een oud brandweer collega al in mei 2012 langs geweest om de staat van de Ford te bekijken.

Het bestuur van de stichting 'Spuit 41' Voorschoten had toen een behoorlijke indruk gekregen van wat er over is gebleven van dit voertuig. Hij was niet meer zo rood als vroeger. Maar dat bleek schijn te zijn. Derhalve wilde we toch nog zelf 'even' gaan kijken naar de auto.
Eenmaal aangekomen in Malden stond de Ford gewassen en wel op het erf te wachten. Hij was weer rood geworden. De eigenaar wist dat we kwamen en had nog iemand gevonden die de Ford wel wilde wassen. Dat heeft het voertuig goed gedaan.

De eigenaar heeft hem nu 3 jaar in bezit en overgekocht van zijn kleinzoon die hem niet mee kon nemen naar het buitenland. Het plan is dat hij met de kleinkinderen ritjes gaat maken maar stiekem vind de eigenaar het ook wel leuk net als wij dat zouden vinden.
De buitenkant heeft ooit een nieuwe laklaag gekregen maar er kwamen her en der toch wel weer roest plekken doorheen. Niet gek voor een voertuig van ruim 50 jaar oud. Binnen in de cabine en de luiken had de tand des tijds ook zijn werk gedaan. Op zich ook wel leuk om dat te zien en er niet al te veel aan op te knappen. Je kan denken aan het voertuig rijdend maken en het hoognodige repareren. De luiken die open gingen liepen stroef en anderen weer helemaal niet. Maar alles is te verhelpen.

Er werd natuurlijk gepolst wat de Ford moest opbrengen bij eventuele verkoop. Dat viel ons behoorlijk tegen. De eigenaar wil hetzelfde bedrag er voor hebben als waarvoor hij hem gekocht heeft. Dat was voor ons gauw klaar als stichting want wij hebben dat geld niet. De interesse in de Ford is er wel maar de middelen niet. Vandaar de oproep boven dit stukje.

Wij zijn op zoek naar één of meerdere sponsoren die het net zo leuk vinden om de Ford Thames Trader naar Voorschoten terug te halen.
Als u informatie wilt, bereid bent te sponseren of op andere wijze mee wilt helpen aan dit nieuwe project, mailt u dan naar webmaster@spuit41.nl.

Van ons bezoek hebben wij een film gemaakt waar u het voertuig ook op terug kunt kijken. We hopen op veel steun.