Menu

1e Prijs voor 'Spuit 41'

09-09-2012

Op een schitterend zonnige na zomerse dag werd op 9 september 2012 alweer de 19e Voorschotense oldtimerdag gehouden.
Het verzamelen van alle oldtimers begon al vroeg bij de Gouden leeuw. En dat de vooraankondiging al aangaf dat aanmelden noodzakelijk was gezien de beperkte hoeveelheid plaatsen, werd al gauw duidelijk toen we het hotel binnen liepen. Een lange rij wachtenden bij de meldtafel.

Al snel bleek dat er, mede vanwege het mooie weer, veel meer deelnemers waren af gekomen op dit evenement. Zo'n 135 voorinschrijvingen werd ruim overschreden en uiteindelijk kwamen er 155 voertuigen op af.

Om 10.00 uur begon een puzzel/toerrit die een ieder voerde door o.a. Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest en weer retour naar Voorschoten. Als je alleen was viel het niet mee om sommige details van de puzzel op te lossen.
Omstreeks 11.30 uur druppelde iedereen weer binnen en kwam via de Kon. Marinelaan, de Voorstraat op rijden. Iedereen probeerde natuurlijk een mooie plaats onder de lindebomen te vinden en dat bleek niet altijd even makkelijk. Gelukkig met wat passen en meten stonden de meeste voertuigen rond 12.30 uur en was het publiek al toegestroomd.

Voor 'Spuit 41' was dit jaar de 4e keer dat we er al stonden maar wel een speciale. De voorgaande edities waren wij nog volop in de restauratie fase en nu was hij echt klaar.
Veel lovende woorden hebben wij dan ook gehoord van het publiek. Schitterend, mooi karretje, strakke lak, prima details, een plaatje en ga zo maar door. Dat is erg mooi en leuk om te horen na 2,5 jaar restaureren. Dit is waar we het voor doen en gedaan hebben. Zoals burgemeester Staatsen ooit zei: "een rijdend stuk cultureel erfgoed van Voorschoten".

Nog mooier werd het toen de prijsuitreiking plaats vond en wij in de categorie vrachtwagens de 1e prijs in de wacht sleepte. Met een meer dan goed gevoel gingen wij terug naar de kazerne Voorschoten waar 'Spuit 41', 365 dagen per jaar te zien is.

Persbericht van de gemeente Voorschoten.