Menu

Wederom een 1e prijs voor 'Spuit 41'

19-09-2012

Het was even wachten op de uitslag maar vandaag was die er dan. Een 1e prijs in de categorie vracht-, bestel- en stationwagens op de 30e oldtimerdag in Alphen aan den Rijn op zaterdag 15 september jl.
Waarom op woensdag de uitslag? Dat lag aan de deelnemers zelf die voor de prijsuitreiking naar huis waren gegaan. Jammer, achteraf gezien.

Al vroeg in de ochtend van 15 september, het was half 8, reed Spuit 41 naar Alphen aan den Rijn waar deel genomen zou worden aan het groots opgezette oldtimer evenement 2012.
Een half uur later reden wij het evenemententerrein op en sloten aan bij al reeds aanwezige andere brandweervoertuigen en vrachtwagens. Iedere soort, vrachtwagens, bromfietsen, tractoren, personenauto's werd een andere kant op gedirigeerd. Uiteindelijk kwam iedereen uit op het Rijnplein waar de inschrijving plaats vond. Voor ons was het de 1e keer en we waren verbaasd dat het zo vroeg al zo druk was.

In de omgeving stonden heel veel oldtimers van diverse jaartallen en categorieŽn. Opgesteld om deel te nemen aan de korte of lange toertocht. De organisatie was goed geregeld, dat moet gezegd worden. Alles was duidelijk aangegeven. Redelijk op tijd vertrok dan ook de 1e groep richting Zwammerdam. Onze rit begon later maar alles bleef in een groep rijden en het verkeer werd middels verkeersregelaars geregeld.

Aan het einde van de rit werden de vrachtwagens van de brandweer naar het einde van de Hooftstraat, bij het water, geleidt. Dit op verzoek want enkele voertuigen wilden water halen en zodoende kon men de straalpijp hanteren.

Het begon wat moeizaam maar naar mate de dag vorderde stroomde het publiek flink toe. Wat wil je ook met 1 kilometer oldtimer plezier. Ook hier kregen wij veel positieve reacties en zelfs mogelijke opdrachten om te rijden voor bruiloften en een kinderpartijtje. We wachten af.

Tussentijds kwam de jury langs en bekeek met drie man van onder tot boven ons voertuig. Uiteraard vroeg men of wij al prijzen gewonnen hadden. Hierop konden wij niet ontkennen dat wij 6 dagen gelden in Voorschoten 1e waren geworden. Na nog wat uitleg gegeven te hebben en luiken open te hebben gemaakt hadden wij niet de indruk in de prijzen te vallen.

Rond 16.00 uur werd alles afgebouwd en ging een deel huiswaarts of richting prijsuitreiking. U raadt het al, wij reden terug naar Voorschoten.
Woensdag kwam via de post alsnog de 1e prijs binnen met een begeleidende brief van de stichting. Ontzettend gaaf en blij verrast met de uitslag.

Via deze weg bedanken wij de stichting oldtimerdag Alphen aan den Rijn en de bezoekers. Tot volgend jaar.

Een beeldverslag van deze dag geeft een goede indruk van deze 30e oldtimerdag.