Menu

Feest voor Tim

01-10-2012

Afgelopen zondag was ons eerste brandweer kinderpartijtje. Tim was 5 jaar geworden en dat wilden zijn ouders vieren met een brandweer feestje. Uitermate geschikt daarvoor is onze Spuit om het een extra brandweer tintje te geven. Tim woont in Pijnacker en daar hadden wij gelukkig connecties bij de brandweer. Onze eerste trouwerij was ook dit jaar deels in Pijnacker.

Aangekomen bij Tim wordt ik met ah's en oh's onthaald door alle feestgangers. Wat een mooie auto. Al snel wilden ze alles weten over Spuit 41 en werd de vraag gesteld of ze mee mochten rijden. Natuurlijk want daarvoor was ik gekomen. Eerst een beetje uitleg over de auto. Alle luiken open, kijken, voelen en vragen stellen. Veel, heel veel wilde ze weten maar dat gaf niet. Enthousiaste brandweer kinderen zijn zo gezellig.

Nadat de auto bekeken was kreeg ik alle brandweer diploma's te zien. De ouders van Tim hadden een kleine brandweer survival gemaakt. De kinderen moesten onder andere een kat van het dak halen en een brandje blussen.

Daarna was het tijd om alle brandweermannen naar een echte kazerne te brengen. Dus met de Spuit op weg naar kazerne Pijnacker waar Marc ons op stond te wachten. Daar werden eerst alle oude brandweer spullen bekeken om vervolgens naar boven te gaan waar door brandweerman SEM, niet te verwarren met SAM, een informatieve presentatie liet zien onder het genot van een glaasje limonade. Verbazingwekkend waren de kinderen redelijk goed op de hoogte wat wel en niet mocht bij een brand. Ook wat de brandweer allemaal doet en heeft.

Daarna mocht bij hoge uitzondering de kazerne bekeken worden. De slaapkamers, de keuken, de sportzaal en de woonkamer zagen er net zo uit als thuis. Als laatste was het tijd geworden om alle brandweer wagens en brandweer materieel te bekijken. Altijd spannend natuurlijk want wie wil er nu geen brandweerman/-vrouw worden. Marc had een brandweerauto naar buiten gereden waar de kinderen onder een stralend zonnetje nog even mochten spuiten.

Nadat iedereen geweest was, moest er natuurlijk een groepsfoto gemaakt worden, natuurlijk voor een brandweerwagen met de brandweermannen en een echte brandweervrouw, ja die was er ook. Als 'toetje' kregen de kinderen een brandweer kleurboek.

Iedereen was zo onder de indruk dat men niet weg wilde maar toen ze hoorde dat ze met de Spuit thuis gebracht zouden worden, zaten ze zo in de auto. Iedereen kan terug kijken op een zeer geslaagd brandweer verjaardagsfeestje.

Bekijk het filmpje van zijn feestje.