Menu

Open dag kazerne Voorschoten

30-05-2013

Op zaterdag 8 juni a.s. organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Voorschoten een open dag. Rondom de kazerne aan het Burgemeester van der Haarplein kunnen jong en oud van 11.00 tot 16.00 uur kennis maken met het werk van de brandweer.

Demonstraties
Tijdens de open dag worden er diverse demonstraties gegeven. Zo kan het publiek zien hoe de brandweer een brand blust en een auto open knipt om een bekneld persoon te bevrijden. Naast het blusvoertuig van Voorschoten zijn er diverse specialistische voertuigen van binnen en buiten de regio. Ook is er een unieke mogelijkheid om Voorschoten van grote hoogte te bekijken vanuit het bakje van de autoladder. Zelf ervaren hoe weinig zicht je hebt bij rook is mogelijk in een speciaal daarvoor ingerichte rookcontainer. Voor kinderen zijn er brandweerspelletjes en bestaat de mogelijkheid om een rondrit te maken in ‘Spuit 41’. Dit is een brandweervoertuig van de stichting ‘Spuit 41’ Voorschoten.

Zelf een brand blussen
Voor de bezoekers die zelf willen leren hoe ze een beginnende brand moeten blussen is er een oefencontainer aanwezig. Ook zijn er diverse informatiestands van onder andere de Brandwondenstichting en de USAR. Dit is de Nederlandse bijstandseenheid voor het zoeken en redden van ingesloten of bedolven slachtoffers bij rampen in binnen- en buitenland.

Werving
Op deze dag wordt er aandacht besteed aan werving. Mogelijk zitten er tussen het bezoekend publiek, nieuwe aspirant brandweervrouwen of -mannen. De brandweer is niet alleen een mannenwereld, maar ook vrouwen zijn meer dan welkom. De gehele dag lopen er brandweermensen rond om meer informatie te geven aan de bezoekers.

Tentoonstelling
Bezoekers van de open dag worden ook uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling ‘Voorschoten in vuur en vlam’. Dit museum is gevestigd aan de Voorstraat 17 en geeft een historisch overzicht van brandweer Voorschoten. Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag, van 14:00 – 17:00 uur.