Menu

Asbest vrij bij grote brand in Deil

18-11-2013

In het Gelderse Deil staat vandaag een loods met oldtimers in brand. Bij de grote brand komt asbest vrij, zo meldde de brandweer. Een aantal omwonenden is verzocht om naar binnen te gaan en ramen en deuren gesloten te houden.
Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. De oorzaak is nog niet bekend.

Onderzocht wordt hoe ver het asbest zich heeft verspreid. Vermoedelijk zijn er vooral deeltjes neergekomen in een naastgelegen weiland.

BRON: AD.nl, 18 november 2013.

DEIL - In het buitengebied van Deil heeft brand gewoed in een grote schuur met oldtimers. De auto's en bromfietsen zijn verloren gegaan, net als archieven. Er kwam bij de brand asbest vrij. De deeltjes kwamen volgens de politie alleen bij de schuur terecht. Er is niemand gewond geraakt.

De brand aan de Bulkstraat brak rond 11.00 uur uit. Het gaat om een loods van Kees van de Grint, die jarenlang werkzaam was bij de Formule 1-tak van bandenfabrikant Bridgestone. Er zaten volgens Van de Grint enkele zeer bijzondere exemplaren bij, waarvan er in de wereld maar één of twee waren. Ook het familie-archief dat teruggaat tot 1825 is verloren gegaan. 'Maar ook een heel groot archief over de autosport, met unieke data. Dat vind ik natuurlijk nooit meer terug.'

Omdat er asbest is vrijgekomen, kregen mensen uit voorzorg het advies ramen en deuren gesloten te houden. Maar uit onderzoek is gebleken dat de deeltjes alleen in een weiland bij de schuur en niet op andere plekken zijn neergedaald. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.BRON: omroepgelderland.nl, 18 november 2013.