Menu

MSA ontmanteld

29-01-2014

In het vorige verslag berichten wij dat de MSA van locatie verandert was en dat er een plan de campagne gemaakt zou worden om ook deze restauratie tot een goed einde te kunnen brengen. Want dat is tot slot altijd het streven van de stichting 'Spuit 41' om van een historisch voertuig weer een rijdend/werkend museumstuk te maken.

Van het plan de campagne is nog weinig terecht gekomen want na een zeer korte bestuursvergadering zijn we begonnen met het ontmantelen van de MSA.
Inmiddels drie klusavonden verder is de MSA al 'kaal' en liggen alle onderdelen weer net als de vorige keer op karren voor het geval dat als we de ruimte moeten verlaten, dit in no time gebeurt is.

Voordat we begonnen is getracht alle kleine en grote onderdelen weer nauwkeurig op foto vast te leggen. Het kan van groot belang zijn want we willen natuurlijk niets over houden of teveel er op terug aanbrengen. De MSA moet in zo origineel mogelijke staat gerestaureerd.

Niet alleen voor aanvang van de restauratie maar ook gedurende deze tijd zullen foto's gemaakt moeten worden. Als eenmaal onderdelen er af gehaald zijn verschijnen altijd weer 'nieuwe' plekken. Zo heeft dat bijvoorbeeld plaats gevonden bij het los halen van de motor.

In de bijgevoegde fotoreeks ziet uw hoe de ontmanteling de afgelopen maand is verlopen.