Menu

32e Old timerdag Alphen aan den Rijn

18-09-2014

Op zaterdag 13 september was het weer een drukte van belang in Alphen aan den Rijn. De 32e old timerdag vond plaats en voor het eerst waren bijna alle historische old timers van de brandweer regio Hollands Midden aanwezig. Alleen Leiderdorp was er niet. Op het Rijnplein was plaats gemaakt voor met name de handspuit van Bergambacht die voort getrokken door een paard was aangekomen. De uit 1900 stammende handspuit trok weer veel bekijks en er werd druk gepompt om water aan de straal te krijgen. Ook Woubrugge haalde water met de motorspuit die op zijn beurt weer de autospuit van Noordwijk voedde en twee stralen kon bedienen. Groot en klein genoot van het mooie weer.

De overige voertuigen stonden iets verder op het plein opgesteld naast enkele voertuigen van de gelijknamige stichting uit Haaglanden. Zijn waren met een oud hulpverleningsvoertuig en een ladderwagen gekomen.
Over het aantal bezoekers is lastig een schatting te maken omdat er ook diverse andere activiteiten plaats vonden. Maar over aandacht hadden we niet te klagen. Het was weer een zeer geslaagde dag.

Het videoverslag en de foto's geven een goede indruk van de dag.