Menu

'Spuit 41' in een strip gevangen

26-10-2014

Op zondag 24 augustus was er een ongewone opening van de tentoonstelling 'Brandweer in stripverhalen' in het brandweer museum van Wassenaar. Striptekenaars Eric Heuvel (o.a. van De Ontdekking, January Jones) en Martin Lodewijk (o.a. van Agent 327) zaten op het bordes van raadhuis 'de Paauw' een tekening te maken van de Wassenaarse Magirus autoladder uit 1931 en van een andere oldtimer te wetende Voorschotense 'Spuit 41' uit 1935.

Naar aanleiding daarvan was de tekening van Martin Lodewijk achter gebleven in Wassenaar en zou er een moment komen dat de coordinator van het museum, Kees Plaisier, deze zou overdragen aan de stichting 'Spuit 41'. Eerst wilde hij een kopie maken voor de eigen collectie.

Op dinsdagavond 21 oktober 2014, voor de reguliere oefenavond, kwam hij daarvoor dan ook naar Voorschoten om aan de stichting, in de persoon van Jos van den Berg, de tekening te overhandigen. Alleen de chauffeur van 'Spuit 41' had op 24 augustus het origineel gezien. Iedereen was zeer te spreken over de gedetailleerde striptekening waarbij de koplampen van de Spuit en stripdame de aandacht trokken.