Menu

Spuit 41 schiet Sinterklaas weer te hulp

07-12-2014

Afgelopen vrijdag was het weer 5 december en traditie getrouw brengt Sinterklaas aan zoveel mogelijk scholen een bezoek. Om bij de scholen te komen maakt de Sint gebruik van zijn ouwe vertrouwde paard Americo. Maar dat is ook maar een paard en heeft ook wel eens wat.

Op donderdagavond belde de paarden Piet naar de stichting 'Spuit 41' met het verzoek ons alvast klaar te maken voor het geval Americo niet meer over de daken en straten kan om de kinderen te gaan bezoeken. Dit was voor ons geen probleem want 'ons paard' start bijna altijd en is nooit ziek.

De paarden Piet belde vrijdagochtend zeer vroeg op dat het niet goed ging met Americo. Hij was ziek en kon niet meer op zijn benen staan. Te veel wortelen gegeten zei paarden Piet. Wat het precies was weten we niet maar 'Spuit 41' moest redding brengen.

Paarden Piet vertelde ons dat we Sinterklaas in het Pietenhuis moesten op halen en koers moesten zetten naar Voorschoten, Gevers Deynootschool. Dat was de eerste stop. De verwarde paarden Piet had verteld aan Sinterklaas dat 'Spuit 41' een ambulance was. Ook de school had hier op gerekend maar uiteindelijk beviel Sinterklaas de brandweerwagen ook prima. Niet te vroeg en niet te laat werd Sint met zijn Pieten op school afgezet.