Menu

Een wijs besluit

16-07-2015

Nu het chassis weer deels 'bedekt' is met de motor en de pomp is de opbouw van de MSA eigenlijk weer begonnen. Ondertussen waren al vele andere onderdelen onder handen genomen door deze te schuren, polijsten of machinaal te borstelen zodat er weer een mooie handmatige spuitlaag opgezet kon worden. Voor het ene onderdeel kan dat makkelijker dan het andere vanwege de conditie van het, meestal, staal/ijzer.

Zo zijn de uitlaten van bijzondere vorm. Deze constructie is zo apart dat namaken veel tijd en energie zou kosten. Na een overwogen besluit, de uitlaat is nog niet door gerot, zijn de stukken 1 voor 1 schoon gemaakt en van een mooie zilveren laag voorzien.

Voor de velgen en de tank bijvoorbeeld is dieper in de buidel getast. Deze grotere metalen onderdelen waren lastig schoon en roestvrij te krijgen dat we besloten hebben de ook te laten stralen, poedercoaten en af te lakken (spuiten). Een straalbedrijf in Hazerswoude heeft het stralen en poedercoaten verricht waarna alles naar Berkel en Rodenrijs is gebracht om te spuiten.

Dat dit een wijs besluit is geweest bleek toen een deel van de spullen terug was. Een hoop werk is ons bespaart gebleven en mag nu zeker gezien worden.