Menu

Houtwerk

17-07-2015

Ja, er zit ook nog houtwerk aan de MSA. Niet zo heel veel maar toch genoeg om daar de timmerman mee te belasten. De 2 onderkasten waren helemaal verrot en de stalen constructie waar deze op zaten is reeds vervangen. Hoe de kasten precies in elkaar gezeten hebben, wordt nog even puzzelen maar daar komen we wel uit. En wat er in gezeten heeft, daar komen we waarschijnlijk niet achter en blijft het gissen. De 'oude' indeling bracht ons niet op idee├źn. Daar gaan we zelf maar een nuttige indeling aan geven.

Aan de zijkant bij de spatborden waren ooit ook planken waar het nodige materiaal op lag zoals straalpijpen. De tand des tijds heeft ook dit hout geen goed gedaan.
Op de voor- en achterkant was ook hout aangebracht om de benodigde hulpstukken zoals straalpijpen, verdeelstuk en opzetstuk weg te zetten. De timmerman en zijn vader maken er weer een mooi plaatje van.

Als laatste houtwerk zijn er de slanghaspels. 2 Los afneembare rollen en 1 vast bak, midden boven de pomp, zijn met hout verwerkt. De rollen zagen er nog redelijk goed uit mede omdat de slangen daar omheen gezeten hebben denken wij. De latjes van de vaste bak zijn geschuurd en opnieuw gelakt en zijn weer als nieuw, nou ja!