Menu

SAR-dag 2015

17-07-2015

De jaarlijkse Search And Rescue dag van de Katwijkse reddingsbrigade 2015, vond dit jaar plaats op 9 juli. Wederom op de vernieuwde boulevard van Katwijk nabij het witte kerkje. Dat het programma veel omvattend was bleek wel uit het de vele activiteiten en demonstraties. Ook de stichting Historisch Brandweer Materiaal Hollands Midden (SHBHM) was daarbij met vele voertuigen aanwezig.

Al in vroege vrije uurtjes werd er verzameld bij de oude brandweerkazerne van Katwijk aan de Schoolstraat. Dit pand wordt gebruikt voor stalling, onderhoud, reparatie en restauratie van diverse oude brandweervoertuigen. Momenteel staan daar vast de kikker DAF van Katwijk, een MSA (motorspuitaanhanger), de Dodge van Noordwijk en de bijna geheel gerestaureerde Magirus van Waddinxveen. Een plaatje om te zien.

Na een bakkie ging de stoet op weg naar de boulevard en vonden we snel allemaal ons plekje.
De 2 oude handspuiten van Lisse konden mooi aan de zeezijde staan zodat ze water konden geven. Ouderwetse handkracht bracht dit tot stand.
Aan de landzijde stonden de overige voertuigen waaronder de Bedford ladder uit Boskoop. Deze was de week er voor gereed gekomen om hem rijdend te krijgen. Ook een apart voertuig om te zien.

Naast al het materiaal van de SHBHM was de SHB uit Den Haag aanwezig met een stoomspuit en ander materiaal.
Verder op de boulevard stond een tankautpspuit en ladder van Katwijk, Dolfijnenrescue, de SAR, de GHOR en 2 helikopters. Stands waren er volop aanwezig om het publiek van informatie te voorzien of lid te maken.

Kijk voor bewegende beelden van de SAR-dag 2015.