Menu

Kunst en oude ambachten

17-09-2015

Met Kunst & Ambacht zal op Open Monumentendag 12 en 13 september 2015 zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal staan. Het monument is dé plaats waar kunst en ambacht samenkomen.
Zo begint de tekst van het thema Open Monumentendag 2015. Dit was ook de reden dat de gemeente Katwijk aan de stichting historisch brandweer materiaal Katwijk had gevraagd om ook hun deuren 'open te zetten'.

In navolging daarvan kwamen diverse andere voertuigen en materiaal na de Schoolstraat om hun gerestaureerde oude ambachtsvoertuigen te showen.

Van 10 tot 16 uur kwamen zo'n 125 zeer geďnteresseerde inwoners naar het historische materiaal kijken. Van de gerestaureerde Magirus uit 1927, de handspuit van rond 1868 uit Bergambacht tot de door een sponsor beschikbaar gestelde voormalige ladderwagen uit korps Wassenaar.

Voor onze eigen stichting was er een klein feestje want naast Spuit 41 zijn we bezig met de restauratie van de MSA. Van deze aanhanger ontbrak nog iets wat niet te vinden was. Een handvat van een slanghaspel. Dat er vaklui binnen de stichting historisch brandweer materiaal Hollands Midden zijn is nu wel duidelijk. André Moree uit Bergambacht heeft eigenhandig 2 nieuwe exemplaren gemaakt. TOP André en nogmaals bedankt.

Naast dit handvat misten wij een dashboard voor de benodigde meters en knoppen. Daarvoor heeft nog zo'n handvaardig mens uit Katwijk, Win Kuijt gezorgd. Ook daarvoor onze dank. De MSA nadert nu snel zijn voltooiing.

Een beeldverslag uit Katwijk is hier te zien.