Menu

Afscheid juf Nella, Gevers Deynootschool

04-11-2015

Woensdag 28 oktober, een dag met een lach en een traan, ik nam afscheid van groep 1b, ouders, school,collega's. Na 33 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben is het tijd voor andere zaken. Eén van de belangrijkste redenen is de a.s geboorte van onze kleinzoon in Engeland. Met een beetje last van een kriebelende buik reed ik deze morgen naar collega Joke en daar moest ik maar wachten op de dingen die zouden gaan gebeuren. Dat is heel lastig hoor, de regie niet hebben! Ik hoorde een sirene, de brandweer!

Met loeiende sirene reed een oude brandweerauto het parkeerterrein op bij juf Joke's huis en daar zat mijn hele groep in. Wat een verrassing was dat. Ik mocht ook mee en toen reden we terug naar school.
Op het schoolplein stonden leerlingen, collega's en heel wat ouders ons op te wachten. door een haag van kinderen ging het richting de deur waar juf Edith stond te wachten met een grote bos bloemen.

Na vriendelijke welkomswoorden werd ik naar mijn eigen klas gebracht voor een ontbijtje met mijn groep. Ook juf Sjoukje en klassenmoeder Niki, mijn moeder en mijn echtgenoot waren hier bij en we hebben heerlijk ontbeten met Engelse ingrediënten.
Weet u dat ik ook gered bent uit een brandend huis door stoere brandweermannen en vrouwen?

Van mijn groep kreeg ik een heel mooi boek met foto's erin en een blad dat elk kind had versierd met harten, tekeningen en leuke uitspraken. Ook was er een leesboek voor de juf en het prentenboek van 'Wij gaan op berenjacht' in het Engels. Die kan ik lekker in Engeland voorlezen als mijn kleinkind groter is. Dank jullie wel allemaal. Na een kopje koffie ging het feest verder bij het podium waar alle groepen iets zouden presenteren. Wat heeft iedereen zich daar laten zien met allerlei activiteiten, liedjes, veel weetjes, een hartjeskanon waar ook nog héél wat anders uit kwam en tot slot de zegenbede 'Ga in vrede'. Enkele leerlingen ontdekten een traan bij de leerkrachten! Het was een prachtige uitvoering en ik heb er enorm van genoten. Dank, dank dank allemaal.

BRON: PC Basischool Gevers Deynoot, groep 1b