Menu

Verrassend model

29-02-2016

Afgelopen weekend werd ik blij verrast met een mailtje. Normaal gesproken ben of word ik daar niet 'opgewonden' van maar van dit mailtje werd ik dat wel.
De begeleidende tekst vertelde in het kort dat iemand een schaal model had gemaakt van 'Spuit 41'. Daarbij waren enkele foto's gevoegd.

Natuurlijk wilde ik daar meer van weten want hoe komt iemand er toe om deze na te maken en waarom. Dus zo gezegd en zo getikt ontving ik onderstaande uitleg met nog meer foto's.

Allereerst iets over mezelf. Ik ben op de Voorstraat geboren in 54 vlakbij de oude brandweerkazerne. Tussen mijn 20e en 30e jaar heb ik veel MG miniaturen gebouwd. Daarna is mijn verzameling verkocht en ben ik overgegaan op het verzamelen van brandweermodellen.
In dezelfde tijd solliciteerde ik bij de Haagse brandweer maar helaas zonder succes. Maar de interesse bleef altijd bestaan en heb altijd een bepaald jeugd sentiment gehad met 'Spuit 41'.

Na 40 jaar is Voorschoten verruild voor Leiderdorp, waar ik inmiddels al weer 21 jaar woon. Hier heb ik mijn brandweerverzameling behoorlijk uitgebreid tot zo'n 600 modellen.
Op een gegeven moment zag ik een Ford V8 pick-up voorbij komen met dezelfde neus als 'Spuit 41' en op dat moment kwam ik op het idee om 'Spuit 41' na te gaan bouwen.

Dit pick-up truckje met enkele cabine moest als basis dienen om mijn idee te verwezenlijken. Allereerst moest er een dubbele cabine gemaakt worden en het chassis moest natuurlijk verlengt worden. Omdat er veel mooie foto's op internet te vinden zijn van 'Spuit 41' die mij geholpen hebben het model zo goed mogelijk na te bouwen.
Ik heb 3 van deze pick-up'jes moeten kopen voor de benodigde onderdelen. Net als de firma Geesink die vroeger 'Spuit 41' bouwde, voelde ik mezelf ook een beetje carrosseriebouwer , maar dan wel in het klein. Hierbij nog enkele foto's van het bouwen.

Het resultaat is wel heel erg mooi. Ik denk dat we gauw maar eens moeten gaan kijken bij de bouwer.

Sorry voor de foto's die wel goed gepost zijn maar in het fotoprogramma draaien.