Menu

Hoe is het met de MSA?

10-03-2016

Voor degene die niet de You Tube filmpjes hebben gezien of op andere wijze iets gehoord dan wel gezien hebben van het restauratie verloop, hier een verslag over de laatste maanden.

Het laatste verslag was alweer van juli 2015. Eigenlijk veel te lang geleden maar het is niet anders. Daarom nu een korte maar complete update van de laatste verrichtingen.

De opbouw is echt begonnen na de zomer. Veel onderdelen zijn opnieuw gespoten of geverfd en al dan niet vervangen voor nieuwe onderdelen. Nadat de motor er op was geplaatst, kon beetje voor beetje de onderdelen weer terug geplaatst en werd het één geheel. Alle slangen er weer op, de tank aangesloten, de bekabeling vast gezet en de nodige stangen voor choke en gas geplaatst.

Willem vorderde al snel met de houtenkisten en andere planken die aan vervanging toe waren. Om het gelijk goed te doen vergt dit natuurlijk weer de nodige uurtjes want het moet ook wel strak in de lak.
Ook de spatborden waren onder handen genomen en zagen er strak uit. Zo werd het van lieverlee weer een 'echte' MSA. Het resultaat inmiddels is dat de motor al gedraaid heeft en het predicaat GOED heeft gekregen. De motor loopt als een zonnetje en heeft veel vermogen. We zijn er echter nog niet aan toe gekomen om de werking van de pomp te testen.

Reden hiervoor is dat de zuigbuizen momenteel onder handen worden genomen en niet meer in beste conditie waren. Ook enkele afdichtingen waren nog niet in orde.
Al met al is het einde in zicht en zijn we al weer 2 jaar bezig met deze restauratie.