Menu

'Nieuwe' tankautospuit brandweer Voorschoten

03-07-2006

Zo rond donderdag 29 juni deden al snel de geruchten de ronde dat brandweer Voorschoten wellicht een 'nieuwe' tankautospuit ging kopen. Niet omdat het huidige materieel afgeschreven is maar een extra voertuig is nooit weg.

Reden voor deze onrust was een antiek exemplaar die bij een plantencentrum op de grens van Voorschoten en Leidschendam te koop stond. Hadden veel voorbij rijdende vrijwilligers het toch goed gezien, was dit niet een oude spuit van Voorschoten uit 1936? Jazeker het was inderdaad die oude spuit.

Nadat deze spuit jaren bij een oud korpslid had gestaan verkocht hij hem in verband met ruimte- en tijdgebrek. Na een omzwerving via een opkoper en de huidige eigenaar, stond de spuit weer te koop.

Op zaterdag 1 juli waren een groot aantal vrijwilliger aanwezig op de vrijwilligersbrunch op de Voorstraat. Hier werd uiteraard over de oude spuit gesproken en werden heuse plannen ontwikkeld om te kijken of we de spuit weer in ons bezit kunnen krijgen. De afloop daarvan kan ik u nog vertellen omdat die er eenvoudig weg nog niet is.

We houden u op de hoogte.