Menu

Deel van appartementencomplex ontruimd na brand

22-11-2017

In een woning in een appartementencomplex Clingenbosch aan de Cees Laseurlaan (Benoordenhout) in Den Haag heeft vanavond brand gewoed. Zeker twaalf omliggende woningen zijn ontruimd. De woning waar de brand ontstond, is onbewoonbaar verklaard. Niemand raakte gewond.

Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de brand op de vijfde verdieping van het appartementencomplex ontstond. ,,De bewoner was net naar de huisbaas gegaan om te melden dat de elektriciteit niet werkte. Toen de huismeester een kijkje ging nemen bij de woning, stond deze al vol met rook.'' De huisbaas alarmeerde de hulpdiensten.

De politie, die eerder dan de brandweer ter plaatse was, begon met het ontruimen van omliggende woningen. In totaal zijn volgens de woordvoerder van de brandweer twaalf tot dertien woningen ontruimd. De brandweer meldt dat de woning waar de brand ontstond onbewoonbaar verklaard is. Ook de bewoners van de woningen boven en onder de woning waar de brand ontstond, kunnen nog niet terug naar huis. Er is nog geen elektriciteit in deze woningen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

BRON: AD.nl, 15 november 2017