Menu

U bent bezoeker 303184

Opmerkelijk veel claims van schade door brand

22-11-2017

In Zoetermeer werden vorig jaar ruim twee keer zoveel brandschades geclaimd als in steden als Delft en Den Haag. Met 13,5 schademeldingen per duizend inwoners staat Zoetermeer op plek 7 in de brandschade top 10 van grotere gemeenten.
Dat blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden die het Verbond van Verzekeraars en de Brandweer Nederland gisteren publiceerden.

Het aantal verzekeringsclaims na een brand steeg in Zoetermeer met 4,6 procent ten opzichte van 2015, terwijl dat in Delft ...

Lees verder ...

Brandweermannen krijgen schaapje met vereende krachten op het droge

22-11-2017

Brandweerlieden hebben vanmiddag met vereende krachten een schaapje weten te redden dat in een sloot was beland langs het Ravelijnpad in Alphen. Hoe het onfortuinlijke beest in het water is beland, is niet bekend.

Het schaap werd in het koude water van de sloot aangetroffen door voorbijgangers, die daarop de brandweer in seinden.

De spuitgasten rukten met zes man sterk uit en wisten het dier, dat inmiddels loodzwaar was geworden doordat de wollen vacht zich had volgezogen met wa ...

Lees verder ...

Gebruik geen Chinese rommel als oplader

22-11-2017

Verbazing alom over de waarschuwing van de Nederlandse brandweer vandaag: laat je telefoon of tablet 's nachts niet aan de lader hangen. Want: dat doen we toch allemaal? Hoe moet het dan wel? Drie vragen.

We mogen onze telefoon dus niet meer 's nachts aan de lader hangen?
Dat is inderdaad een slecht idee, zegt ook Tjitte Mastenbroek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die vorig jaar onderzoek deed naar de veiligheid van usb-laders in Nederlandse winkels. Het advies ...

Lees verder ...

Deel van appartementencomplex ontruimd na brand

22-11-2017

In een woning in een appartementencomplex Clingenbosch aan de Cees Laseurlaan (Benoordenhout) in Den Haag heeft vanavond brand gewoed. Zeker twaalf omliggende woningen zijn ontruimd. De woning waar de brand ontstond, is onbewoonbaar verklaard. Niemand raakte gewond.

Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de brand op de vijfde verdieping van het appartementencomplex ontstond. ,,De bewoner was net naar de huisbaas gegaan om te melden dat de elektriciteit niet werkte. Toen de ...

Lees verder ...

Brandweer en politie trainen in Alphen met honden voor jaarwisseling

22-11-2017

Om goed voorbereid de jaarwisseling in te gaan, krijgen politieagenten van de eenheid Den Haag en brandweerlieden samen een training vol vuur en vuurwerk voorgeschoteld in Alphen.

Bij die oefening worden studenten van het ROC ingezet, die zich als relschoppers mogen gedragen. Agenten, brandweerlieden en leden van de Mobiele Eenheid worden bekogeld met houten blokken en vuurwerk.

,,We trainen ieder jaar voor oud en nieuwĒ, zegt Joop Bregman, oefenleider en ...

Lees verder ...

Man valt door asbestdak

22-11-2017

WASSENAAR - Op de Oostdorperweg in Wassenaar is maandagmiddag een man door het asbestdak van een schuurtje gevallen. De man was bezig met snoeiwerkzaamheden toen hij door onbekende oorzaak viel. De man liep hierbij rugletsel op.

De brandweer laat weten dat de man na zijn val op het golfplaten dak in een speciale decontaminatie-unit is afgespoeld. Ook omstanders die het slachtoffer na zijn val hadden geholpen, zijn met water afgespoeld.

Van verdere verspreiding van asbest i ...

Lees verder ...

Gewonde bij brand in Leiden na mogelijke gasexplosie

22-11-2017

LEIDEN - In de Ververstraat in Leiden heeft maandagmiddag brand gewoed in een benedenwoning. De bewoner, een man, is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer.

Vermoedelijk is de brand ontstaan door een gasexplosie. Er was een knal te horen. Volgens de woordvoerder was het een klein brandje in de keuken. Deze was snel geblust.

De ruiten in de keuken zijn er door de knal uitgeslagen, ook is er flinke rook- en roetschade. De politie doet onderzoek naar ...

Lees verder ...

Uitslaande brand in huis Noordwijkerhout

22-11-2017

NOORDWIJKERHOUT - Op De Vlashoven in Noordwijkerhout heeft in de nacht van zaterdag op zondag een uitslaande brand gewoed in een huis. De bewoners waren op het moment van de brand op vakantie. Het vuur sloeg over naar het huis van de buren. Die hadden op dat moment hun huis al verlaten.

De brand brak rond 2.00 uur uit in de achteraanbouw van het huis en sloeg later over naar de aanbouw van de buren. De brandweer wist te voorkomen dat de brand zich verspreidde naar de andere kant. ...

Lees verder ...

Politie stuit op mogelijk drugslab na brand in potplantkwekerij Stompwijk

22-11-2017

STOMPWIJK - Bij de brand in een kwekerij in Stompwijk heeft de politie woensdagavond mogelijk een drugslab ontdekt. Nadat het vuur gedoofd was, ontdekten de hulpdiensten vaten met chemicaliŽn die voor drugs gebruikt kunnen worden. Dat heeft de politie donderdag laten weten.

De chemicaliŽn kunnen gebruikt worden bij de productie voor het maken van synthetische drugs, zoals XTC of amfetamine. Donderdag zal een aparte dienst binnen de politie de vaten met chemicaliŽn opruimen en ver ...

Lees verder ...

Brand verwoest drie autoís bij schadebedrijf Katwijk

22-11-2017

KATWIJK - Op industrieterrein ít Heen in Katwijk aan Zee is dinsdagnacht rond 2.30 uur brand uitgebroken bij een autoschadebedrijf. Daarbij gingen drie autoís in vlammen op. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Volgens een woordvoerder van de brandweer werd de brand tegen 2.30 uur gemeld door een passerende 112-fotograaf, die ook werkt als taxichauffeur. ĎIk zag in de verte een rookpluim en ging erop afí, zegt hij er zelf over. íToen ik aankwam zag ik de autoís in bra ...

Lees verder ...