Menu

U bent bezoeker 323301

Primeur verjaardagspartijtje

11-07-2019

Op vrijdag 7 juni had Nik met zijn vrienden de primeur om zijn verjaardagspartijtje te vieren bij de stichting 'Spuit 41'. Een primeur omdat kort daarvoor ons spiksplinternieuwe brandweermuseum was geopend en hij met zijn vrienden de 1e rondleiding kreeg.
Er werd aandachtig geluisterd en zeer kritische vragen gesteld aan ons, maar op de meeste vragen wisten wij wel antwoord. Ook werd er veel gelachen uiteraard want daar gaat het om.

Na een korte introductie in de filmzaal werd de rondl ...

Lees verder ...

Brandweermuseum Voorschoten geopend!

01-06-2019

Vandaag was de 2e belangrijke dag in het bestaan van de stichting 'Spuit 41' Voorschoten. Na een aantal maanden van 'klussen' zoals wij dat noemen, is in de oude ademluchtwerkplaats een brandweermuseum ingericht.

Veel oud brandweermannen, familie, kennissen en andere genodigden waaronder leden van de oldtimer vereniging Voorschoten, konden van gemeente historicus de heer Jan Sloof horen hoe de brandweer Voorschoten een beetje in elkaar zat.
Daarna nam burgemeester Pauline Bouvy-Ko ...

Lees verder ...

Paardenstal in brand Vlietweg

08-01-2019

Rond 8.45 uur is brand uitgebroken in een bijgebouw van een manege aan de Vlietweg in Leiden. In de stal bij de Elza Hoeve staan normaal gesproken paarden. Eigenaar Wilbert van der Post laat aan Sleutelstad weten dat hij alle paarden heeft kunnen redden.

Van der Post: “Ik werd vanmorgen gebeld door een buurman. Toen zag ik vanuit het raam de rook en ben meteen naar de stal gerend. Daar stonden vier paarden. De eerste box heb ik nog open kunnen trekken, waardoor het paard naar buiten kon r ...

Lees verder ...

Meerdere brandstichtingen in de Stevenshof

31-12-2017

LEIDEN - In de Leidse wijk Stevenshof zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere branden geweest. Kort na middernacht werd een scooter verwoest aan het Maria Montessoripad. Tegen 01.00 uur was het raak aan de Stevensbloem waar een brommer tegen een auto in brand stond.

Rond 01.00 uur zag een fotograaf die op weg was naar de branden in de buurt, voor een huis een motor in brand staan. Hij waarschuwde de brandweer en de bewoner. Een mogelijke dader zette het op een lopen. Toc ...

Lees verder ...

Bewoners zorginstelling Noordwijk geëvacueerd vanwege brand

31-12-2017

NOORDWIJK - Bij zorginstelling 's Heeren Loo aan de Druivenhof in Noordwijk heeft maandagochtend een brand gewoed. Omdat er veel rook is vrijgekomen werd het pand ontruimd, meldt de brandweer.
De brand is ontstaan in het washok, op de benedenverdieping van het pand. 'Gelukkig was een aantal bewoners al naar de dagbesteding', vertelt Esther Visser, woordvoerder van 's Heeren Loo. 'Een deel van de mensen is zelfstandig naar buiten gegaan. Een ander deel, zo'n twaalf van de in totaal d ...


Lees verder ...

Lekkende geiser ontdekt door koolmonoxidemeter van ambulancepersoneel

31-12-2017

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dankzij een koolmonoxidemeter van ambulancepersoneel is bij een gezin van zes in Alphen aan den Rijn maandagavond mogelijk erger voorkomen. Ambulancepersoneel kwam af op een melding dat één van de gezinsleden een hoge hartslag had.

Bij aankomst in de woning aan de Fazantstraat gingen de koolmonoxidemeter van het ambulancepersoneel meteen af. Daarop werd de brandweer ingeschakeld. Ambulancebroeders hebben een dergelijke meter altijd bevestigd aan hun tas. ...

Lees verder ...

Man voorkomt dat zijn auto in vlammen opgaat

31-12-2017

LEIDERDORP - Een man uit Leiderdorp kon in de nacht van maandag op dinsdag voorkomen dat zijn auto, die geparkeerd stond in de Buitendijklaan, in de as gelegd werd.

Hij ontdekte de brand rond middernacht. Hij begon zelf meteen te blussen met emmers water en belde de brandweer. Die was snel aanwezig en heeft nageblust. Op een van de banden van zijn auto lagen aanmaakblokjes.

De automobilist zag op het moment van de brand een andere auto wegrijden. Hij vermoedt dat de inzitte ...

Lees verder ...

Elf mensen naar ziekenhuis na koolmonoxide in restaurant

31-12-2017

LEIDSCHENDAM - Bij restaurant Fratelli in Leidschendam zijn maandagmiddag meerdere mensen onwel geworden door koolmonoxide. Elf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht en acht mensen zijn ter plaatse nagekeken door de ambulance, meldt een woordvoerder van de brandweer.
Rond 13.45 uur kwam er een melding binnen dat er iemand in het Italiaanse restaurant aan de Sluiskant onwel was geworden. Toen de hulpdiensten er waren, bleken meer mensen zich niet goed te voelen.

De brand ...

Lees verder ...

Unieke volgdienst brandweer Voorschoten via Facebook

31-12-2017

De brandweer van Voorschoten laat op Facebook zien wat ze beleven tijdens Oud en Nieuw. Dit doen ze via een speciale volgdienst.

Zo kunnen mensen een virtuele inkijk krijgen achter de schermen van de brandweer. Iedereen kan zich aanmelden via de Facebookpagina van de brandweer door te klikken op ‘gaat’.

BRON: Sleutelstad.nl ...

Lees verder ...

D66 Voorschoten: Samenwerken, maar niet per se met Wassenaar

30-12-2017

VOORSCHOTEN - De gemeente Voorschoten moet de samenwerking gaan zoeken met de regio. Maar dat hóeft niet Wassenaar te zijn; het liefst juist een gemeente of gemeenten uit de Leidse regio. En niet voordat de inwoners daarbij zijn betrokken. Dat staat in het verkiezingsprogramma van D66 in Voorschoten. De keuze voor samenwerking is een koerswijziging, want D66 in Voorschoten pleitte in het verleden juist voor terughoudend op dit gebied.

Maar volgens lijsttrekker Adriaan Andringa k ...

Lees verder ...