Menu

U bent bezoeker 318602

Meerdere brandstichtingen in de Stevenshof

31-12-2017

LEIDEN - In de Leidse wijk Stevenshof zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere branden geweest. Kort na middernacht werd een scooter verwoest aan het Maria Montessoripad. Tegen 01.00 uur was het raak aan de Stevensbloem waar een brommer tegen een auto in brand stond.

Rond 01.00 uur zag een fotograaf die op weg was naar de branden in de buurt, voor een huis een motor in brand staan. Hij waarschuwde de brandweer en de bewoner. Een mogelijke dader zette het op een lopen. Toc ...

Lees verder ...

Bewoners zorginstelling Noordwijk geëvacueerd vanwege brand

31-12-2017

NOORDWIJK - Bij zorginstelling 's Heeren Loo aan de Druivenhof in Noordwijk heeft maandagochtend een brand gewoed. Omdat er veel rook is vrijgekomen werd het pand ontruimd, meldt de brandweer.
De brand is ontstaan in het washok, op de benedenverdieping van het pand. 'Gelukkig was een aantal bewoners al naar de dagbesteding', vertelt Esther Visser, woordvoerder van 's Heeren Loo. 'Een deel van de mensen is zelfstandig naar buiten gegaan. Een ander deel, zo'n twaalf van de in totaal d ...


Lees verder ...

Lekkende geiser ontdekt door koolmonoxidemeter van ambulancepersoneel

31-12-2017

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dankzij een koolmonoxidemeter van ambulancepersoneel is bij een gezin van zes in Alphen aan den Rijn maandagavond mogelijk erger voorkomen. Ambulancepersoneel kwam af op een melding dat één van de gezinsleden een hoge hartslag had.

Bij aankomst in de woning aan de Fazantstraat gingen de koolmonoxidemeter van het ambulancepersoneel meteen af. Daarop werd de brandweer ingeschakeld. Ambulancebroeders hebben een dergelijke meter altijd bevestigd aan hun tas.Lees verder ...

Man voorkomt dat zijn auto in vlammen opgaat

31-12-2017

LEIDERDORP - Een man uit Leiderdorp kon in de nacht van maandag op dinsdag voorkomen dat zijn auto, die geparkeerd stond in de Buitendijklaan, in de as gelegd werd.

Hij ontdekte de brand rond middernacht. Hij begon zelf meteen te blussen met emmers water en belde de brandweer. Die was snel aanwezig en heeft nageblust. Op een van de banden van zijn auto lagen aanmaakblokjes.

De automobilist zag op het moment van de brand een andere auto wegrijden. Hij vermoedt dat de inzitte ...

Lees verder ...

Elf mensen naar ziekenhuis na koolmonoxide in restaurant

31-12-2017

LEIDSCHENDAM - Bij restaurant Fratelli in Leidschendam zijn maandagmiddag meerdere mensen onwel geworden door koolmonoxide. Elf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht en acht mensen zijn ter plaatse nagekeken door de ambulance, meldt een woordvoerder van de brandweer.
Rond 13.45 uur kwam er een melding binnen dat er iemand in het Italiaanse restaurant aan de Sluiskant onwel was geworden. Toen de hulpdiensten er waren, bleken meer mensen zich niet goed te voelen.

De brand ...

Lees verder ...

Unieke volgdienst brandweer Voorschoten via Facebook

31-12-2017

De brandweer van Voorschoten laat op Facebook zien wat ze beleven tijdens Oud en Nieuw. Dit doen ze via een speciale volgdienst.

Zo kunnen mensen een virtuele inkijk krijgen achter de schermen van de brandweer. Iedereen kan zich aanmelden via de Facebookpagina van de brandweer door te klikken op ‘gaat’.

BRON: Sleutelstad.nl ...

Lees verder ...

D66 Voorschoten: Samenwerken, maar niet per se met Wassenaar

30-12-2017

VOORSCHOTEN - De gemeente Voorschoten moet de samenwerking gaan zoeken met de regio. Maar dat hóeft niet Wassenaar te zijn; het liefst juist een gemeente of gemeenten uit de Leidse regio. En niet voordat de inwoners daarbij zijn betrokken. Dat staat in het verkiezingsprogramma van D66 in Voorschoten. De keuze voor samenwerking is een koerswijziging, want D66 in Voorschoten pleitte in het verleden juist voor terughoudend op dit gebied.

Maar volgens lijsttrekker Adriaan Andringa ka ...

Lees verder ...

Opmerkelijk veel claims van schade door brand

22-11-2017

In Zoetermeer werden vorig jaar ruim twee keer zoveel brandschades geclaimd als in steden als Delft en Den Haag. Met 13,5 schademeldingen per duizend inwoners staat Zoetermeer op plek 7 in de brandschade top 10 van grotere gemeenten.
Dat blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden die het Verbond van Verzekeraars en de Brandweer Nederland gisteren publiceerden.

Het aantal verzekeringsclaims na een brand steeg in Zoetermeer met 4,6 procent ten opzichte van 2015, terwijl dat in Delft ...

Lees verder ...

Brandweermannen krijgen schaapje met vereende krachten op het droge

22-11-2017

Brandweerlieden hebben vanmiddag met vereende krachten een schaapje weten te redden dat in een sloot was beland langs het Ravelijnpad in Alphen. Hoe het onfortuinlijke beest in het water is beland, is niet bekend.

Het schaap werd in het koude water van de sloot aangetroffen door voorbijgangers, die daarop de brandweer in seinden.

De spuitgasten rukten met zes man sterk uit en wisten het dier, dat inmiddels loodzwaar was geworden doordat de wollen vacht zich had volgezogen met wa ...

Lees verder ...

Gebruik geen Chinese rommel als oplader

22-11-2017

Verbazing alom over de waarschuwing van de Nederlandse brandweer vandaag: laat je telefoon of tablet 's nachts niet aan de lader hangen. Want: dat doen we toch allemaal? Hoe moet het dan wel? Drie vragen.

We mogen onze telefoon dus niet meer 's nachts aan de lader hangen?
Dat is inderdaad een slecht idee, zegt ook Tjitte Mastenbroek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die vorig jaar onderzoek deed naar de veiligheid van usb-laders in Nederlandse winkels. Het advies ...

Lees verder ...