Stichting 'Spuit 41' Voorschoten

Zoeken

Nederland, het kleine Loo 2015

14 juni 2020

Ook de paleizen van vroeger moesten goed voorbereid zijn op brand. Geregeld vonden er in paleizen branden plaats vanwege de vele open haarden en brandbare spullen die men had. Blusmateriaal was er vaak niet voorradig of stond buiten in een hok gestald.

Bij brand moesten vaak de mannelijke bedienden de brandspuit gaan bedienen. Nu is bekend dat dit veel arbeid vergt en men veel, heel veel personen nodig had voor de bediening van een handbrandspuit. Maar goed er was tenminste een brandspuit. Zo ook paleis het kleine Loo dit nu ter decoratie in het paleis staat.

 • Van Rijs
 • Hameetman verzekeringen
 • Toncar
 • Notaris PĂ©rez
 • RoyalPrint
 • Heijmans
 • Valk Hotel De Gouden Leeuw
 • Auto Schilthuizen
 • Freek van Os
 • Gebr. de Graaff Trappenmakers
 • Hema
 • Watersportvereniging Voorschoten
 • De Kock Raamfolie
 • Snackbar Centrum
 • Het Wapen van Voorschoten
 • Ziegler
 • Pretec Precisietechniek
 • Rotary Club Voorschoten-Leidschendam
 • G.J. Kriek
 • Klink Car Cleaning