Stichting 'Spuit 41' Voorschoten

Zoeken

Ontsteking afstellen

06 april 2022

Als een cruciaal onderdeel van je voertuig, de ontsteking, niet lekker draait, ga je zoeken hoe dit beter kan. Zo kwamen we bij Leo terecht. Een krasse 86-jarige man met passie voor Ford old timers en de juiste materialen om dit op te lossen. Hij haalde het uit elkaar, maakte het schoon, stelde hem af en zette hem op tijd.

Zijn garage is een werkplaats en museum in een. Er staat een heuse Ford tractor die hij ooit eigenhandig heeft gerestaureerd. Ook een andere Ford personenauto stond daar. Zijn Ford pick-up was elders voor reparatie.

Boven op zijn zolder had Leo diverse technische apparaten staan waarmee condensatoren, ontstekingen en veel meer konden worden afgesteld. Een vernuftig apparaat, voor mij althans, met draaischijf moest de ontsteking op secondes gelijk zetten. Dat was voor Leo geen probleem. Wat een kennis en spullen heeft deze man. 5 Uur later waren we weer weg maar was het meer dan waard!

 • Van Rijs
 • Hameetman verzekeringen
 • Toncar
 • Notaris PĂ©rez
 • RoyalPrint
 • Heijmans
 • Valk Hotel De Gouden Leeuw
 • Auto Schilthuizen
 • Freek van Os
 • Gebr. de Graaff Trappenmakers
 • Hema
 • Watersportvereniging Voorschoten
 • De Kock Raamfolie
 • Snackbar Centrum
 • Het Wapen van Voorschoten
 • Ziegler
 • Pretec Precisietechniek
 • Rotary Club Voorschoten-Leidschendam
 • G.J. Kriek
 • Klink Car Cleaning