Stichting 'Spuit 41' Voorschoten

Zoeken

burgemeester Stemerdink beschermvrouw

31 oktober 2022

Met ingang van 1 november 2022 is onze burgemeester Nadine Stemerdink, officieel beschermvrouwe van de stichting 'Spuit 41' Voorschoten en brandweermuseum Voorschoten geworden. Hier kan en mag ze niet zo maar ja op zeggen want het presidium van de gemeente heeft daar iets van te vinden. Gelukkig was dit geen probleem en konden we op maandag 31 oktober haar officieel de opperbevelhebber staf overhandigen.

Maar wat houdt een beschermvrouwe eigenlijk in? Daarvoor pakken we wiki-pedia er bij en daar staat geschreven: ‘Een persoon van hoge rang die personen, een groep personen of een instelling van lagere rang bescherming verleent.’ Maar wat moet er dan beschermt worden denkt u dan. Het is meer een ere titel maar voor ons als stichting is het wel belangrijk dat er een bestuurder aandacht heeft voor de instelling die wij zijn en mochten wij in problemen komen om wat voor reden ook, er een beroep gedaan kan worden op de beschermvrouw. Je weet nooit wat hij of zij voor je kan betekenen.

Naast een beschermvrouw heb je ook nog een beschermheilige, voor de brandweer bijvoorbeeld. Een beschermheilige, ook wel patroonheilige, is in de Katholieke Kerk een heilige of een engel die wordt beschouwd en vereerd als beschermer van onder andere een stad, land, kerk, of beroepsgroep. Sebastiaan is een van die personen maar zo kent België sint Barbara en diverse andere Europese landen sint Florian.
Ook de Amerikanen houden zich aan de laatste vast en dragen deze zelfs mee in de uitruk.

Maar wij hebben Nadine Stemerdink, een beschermvrouwe die vertrouwen heeft in de brandweer en ons als stichting een warm hart toe draagt. Ze gaf ook aan dat we niet moeten schromen haar te benaderen als we ergens tegen aan lopen. Brandweermannen lossen graag alles zoveel mogelijk zelf op maar sta overal voor open dus kom vooral.

 • Van Rijs
 • Hameetman verzekeringen
 • Toncar
 • Notaris Pérez
 • RoyalPrint
 • Heijmans
 • Valk Hotel De Gouden Leeuw
 • Auto Schilthuizen
 • Freek van Os
 • Gebr. de Graaff Trappenmakers
 • Hema
 • Watersportvereniging Voorschoten
 • De Kock Raamfolie
 • Snackbar Centrum
 • Het Wapen van Voorschoten
 • Ziegler
 • Pretec Precisietechniek
 • Rotary Club Voorschoten-Leidschendam
 • G.J. Kriek
 • Klink Car Cleaning