Stichting 'Spuit 41' Voorschoten

Zoeken

Jaaroverzicht 2022

03 januari 2023

Het jaar 2023 is nog jong maar de stichting ‘Spuit 41’ en brandweermuseum Voorschoten kan de balans op maken van een zeer geslaagd 2022. We mogen wel zeggen dat we gegroeid zijn als we kijken naar alle activiteiten die we gedaan hebben. Helaas was daar één dompertje bij en dat was de mini 112-dag. Maar goed nieuws want dit jaar staat deze weer op de agenda. Dus noteer alvast zaterdag 19 augustus, de laatste zaterdag van de zomervakantie!

Terugkijkend hebben we best veel activiteiten gedaan voor zo’n kleine stichting die wij zijn. Het brandweermuseum is 14 keer open geweest, we hebben 1 trouwerij gehad, 2 keer bezoek van een BSO, maar liefst 12 kinderpartijtjes, deden we mee aan 4 old timerevenementen, was er de Oranje expeditie op Koningsdag en waren we bij een straatspeeldag met spuitspellen.

Ook hebben wij de burgemeester bereid gevonden om beschermvrouwe te worden van de stichting en vierden wij eerder in het jaar ons 12,5 jarig bestaan. Op kazerne Leiden zuid waren we aanwezig bij een fotoshoot met old timers voor een landelijke brandweervereniging en gingen we met Spuit 41 naar het afscheid van een gewaardeerd collega, oud ploegchef. Wij brachten ook een 50-jarige brandweerman naar zijn feest locatie.

En als allerlaatste hebben we Sinterklaas liefst 5 keer uit ‘de brand’ geholpen door hem op tijd bij diverse locaties brengen.

U leest het, wij hebben niet stil gezeten en hebben dit met veel plezier gedaan. Uiteraard gaan we komend jaar door met activiteiten. Zo zal brandweerman Sam geregeld even langs komen en zullen er opstapritten zijn. Een activiteit die vorige week ook als zeer geslaagd werd ervaren. Tijdens de extra opening van het museum werden er 8 ritten gedaan! We zien u graag het komend jaar bij een van onze activiteiten.

 • Van Rijs
 • Hameetman verzekeringen
 • Toncar
 • Notaris Pérez
 • RoyalPrint
 • Heijmans
 • Valk Hotel De Gouden Leeuw
 • Auto Schilthuizen
 • Freek van Os
 • Gebr. de Graaff Trappenmakers
 • Hema
 • Watersportvereniging Voorschoten
 • De Kock Raamfolie
 • Snackbar Centrum
 • Het Wapen van Voorschoten
 • Ziegler
 • Pretec Precisietechniek
 • Rotary Club Voorschoten-Leidschendam
 • G.J. Kriek
 • Klink Car Cleaning